Handicartwedstrijd 2017

gj louis 360Zaterdag 17 juni 2017. De jaarlijkse handicart-wedstrijd staat voor deze dag op onze ‘golfkalender’ gepland. Zoals ieder jaar ook ditmaal weer perfect georganiseerd door onze handicart-commissie (Jan van Grotel, Marie-José Swart en Dolly Veldman), ditmaal ondersteund door Gré Peeters van de Weco-commissie.

Toch nog maar even enige informatie over de landelijke stichting Handicart, waar onze commissie tenslotte ook deel van uitmaakt.

Deze organisatie beijvert zich om mindervalide golfers, tijdelijk dan wel permanent, in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Hiervoor kunnen zij een gebruikerskaart aanvragen om op deze wijze tegen een sterk gereduceerd tarief (ca. Є6,- per keer) een buggy te huren. Ook is de commissie actief in het werven van donateurs voor genoemde landelijke stichting.
Daarnaast verzorgt de commissie natuurlijk de organisatie van de jaarlijkse handicartwedstrijd, waarvan de revenuen (inschrijfgeld €12.50,-p.p.) ten goede komen aan de stichting.

evaluatie1200

En dan de wedstrijd; deze keer een 9 holes wedstrijd op onze Vier Eijckenbaan met 52 inschrijvingen d.w.z 26 teams van 2 personen; 2 teams per flight, in totaal dus 14 flights, die om 17.00/17.08 uur d.m.v. een shotgun startten vanaf de toegewezen hole (1 t/m 9).

Uiteraard was er vooraf een welkomstwoord en een uitgebreide ‘briefing’ door commissie-voorzitter Jan van Grotel. Spelvorm dit jaar: Texas Scramble met handicap-verrekening, NQ . De team-handicap is de gemiddelde handicap van beide deelnemers.

Verder is er een ‘Neary to the pin’ op hole 8, een ‘Longest’ op hole 2 en een Neary to the line op hole 9.

Tot slot: de winnaars worden afgevaardigd naar de regionale kampioenschappen later dit jaar te Esbeek. Jan wenst iedere deelnemer uiteraard een bijzonder prettige wedstrijd toe. Het weer is uitstekend dus daar zal het zeker niet aan liggen!.

Tja, en dan de late namiddag: we raken er inmiddels aan gewend: een enigszins bewolkte maar vooral zomerse dag. Gewoon ideaal golfweer dus. En dat verdien je eigenlijk ook met deze ‘goed-doel-activiteit’. Zo rond de klok van acht keert iedereen tevreden en goedgemutst terug op het ditmaal bomvolle terras- er zijn nog vele andere gasten- waar onder het genot van enige drankjes en eventueel een voortreffelijk smakende dagschotel nog gezellig wordt nagekletst.

Enige tijd later kan Jan van Grotel de prijswinnaars bekendmaken.

Neary to the pin : Firmin Ruttens
Neary to the line: Mia Weezenbeek
Longest: Gré Peeters Louis Klein Zieverink

3de prijs: Marinel van Melis en Dick Kampen (netto score 31)
2de prijs: Gabriël Hage en Tom van Riet (30)
1ste prijs met de handicart-bokaal en afvaardiging: Gertjan van den Heuvel en Louis Klein Zieverink (28).

winnarsmidsum2 1200

Alle winnaars: van harte proficiat!! De volledige uitslagen kunt U elders op onze site nazien.

Dan is er een dankwoord van Jan voor Gré Peeters (WECO) voor haar hulp vandaag en Peter Fransen (PR) voor de rapportage. Verder veel dank aan het baanmanagement, onze golfvereniging en Golfshop Rob Mouwen. En, last but not least, de greenkeepers, de marshal, Eline van der Linden en vooral ook de “Horeca’” deze middag. Het was, ondanks de enorme drukte, weer prima verzorgd. Chapeau voor jullie inzet!

En tot slot : Dank ook aan alle deelnemers vandaag en voor straks : wel thuis en wellicht tot volgend jaar! Sophia van Eijk: dank voor de foto’s.

PRCie
Peter Fransen