Handicartbokaal 2023

Op zaterdag 20 mei speelden 76 deelnemers de jaarlijkse wedstrijd voor steun aan de Stichting Handicart, georganiseerd door de handicart commissie.

Het beloofde weer een fantastische dag te worden. Een flink deelnemersveld, ruim voldoende voor bezetting op alle holes van de Vier Eijckenbaan. Zo’n 24 deelnemers aan de wedstrijd maken gebruik van een handicartpas. Verder namen er ook twee vrije golfers deel, vier niet-leden en 46 leden.

De eerste spelers meldden zich net na de middag bij de wedstrijd en hadden er duidelijk zin in. Na de verwelkoming en briefing door Jan van Grotel toog men naar de start holes en daar startte iedereen tegelijkertijd om 14.00 uur met de wedstrijd. Door de wind was de klokslag niet overal te horen, dus was een eigen klok ook belangrijk.

Het was heerlijk spelen. De baan verkeert werkelijk in topconditie. Hulde voor de greenkeepers! Soms was er wat hinder van de wind die bij vlagen opstak.

Net na zessen druppelden de deelnemers weer binnen in het clubhuis en op het terras. Tijd voor een drankje, het invullen van de scorekaarten en uitgebreide evaluatie van de golfronde. Waarna er voor wie zich had ingeschreven een heerlijk menu van drie gangen geserveerd werd, Met net voor de eerste gang de prijsuitreiking.:

  • De tweary op hole 16 werd gewonnen door Irene Teijssen en Jan Beenker;
  • De neary dames op hole 8 door Marie-Louise Suijkerbuijk;
  • De neary heren op hole 8 door Richard Sars.

De einduitslag 

  • Op de 4e plaats eindigden Irene Teijssen en Jan Beenker met 29 stableford punten;
  • Op de 3e plaats eindigden Renata de Monte en Marie-Louise Suijkerbuijk met 31 stableford punten;
  • Op de 2e plaats Marjolein van der Kruijs en Marij Coolen met 31 stableford punten;
  • Op de 1e plaats eindigden Martien Verberne en Tom van Riet met 31 stableford punten.

Martien en Tom wonnen beiden de Handicartbokaal van golfbaan het Woold (dit is geen wisseltrofee meer, winnen is dus houden). Beiden zullen in de loop van het jaar namens onze golfbaan/vereniging deel mogen nemen aan de regiofinale zuid-oost van Stichting Handicart.

Een speciaal dankwoord voor de sponsoren van de prijzen: het management, de golfpro’s Stijn en Nick, Ellen van de Golfshop en alle gulle gevers voor de giften.

De greenkeepers voor de mooie baan en Mieke Leenders voor haar werk met indeling en verwerking van de wedstrijdkaarten. Speciaal dank aan alle dames en heren van de Horeca.

Maar ook aan de deelnemers aan deze gezellige middagwedstrijd en daarmee steun aan Stichting Handicart. Graag tot volgend jaar!