Handicart Bokaal 2024 succesvol verlopen

Wist u dat in Nederland zo’n 30.000 golfers tijdelijk of permanent beschikken over een Handicartpas? De Stichting Handicart helpt deze mindervalide golfers door de aanschaf en verhuur van handicarts en steeds meer golfbanen in Nederland werken samen met deze stichting. Ook Het Woold neemt deel en levert zo een bijdrage aan de inclusiviteit van alle golfers. Via de jaarlijkse Handicartbokaal wordt aandacht gevraagd voor onze mindervalide golfers en voor het mooie werk van de Stichting Handicart.

Zaterdag 25 mei vond op Het Woold de jaarlijkse Handicartwedstrijd plaats. Wie wint in 2024 de Bokaal? Ongeveer 30 teams bestaande uit 2 personen gingen de baan in. Spelvorm was greensome stableford. Het doorgaan van de wedstrijd hing aan een zijden draadje. Vrijdag 24 mei regende het de hele dag en avond; gelukkig kon er zaterdagochtend groen licht worden gegeven. De wedstrijd kon doorgaan. Alleen mochten er geen buggy’s en handicarts de baan in, ook niet op de paden. De golfers die hiervan afhankelijk zijn hebben dit golfseizoen toch wel grote pech!

Enkele golfers moesten daardoor afhaken en sommige golfers besloten om toch maar te gaan lopen, ondanks hun fysieke belemmeringen. Wat een bikkels! Alles voor het goede doel!

Jan van Grotel deed de aftrap en kondigde aan, dat het startsein voor de shotgun gegeven zou worden via de klok in de baan. Gelukkig vertelde hij erbij, dat je ook je eigen klok in de gaten moest houden voor het geval de klok niet hoorbaar was.

Het werd dus de eigen klok, die om 14 uur aangaf dat we mochten beginnen. En wat hebben we geluk gehad! Op een paar druppels na bleef het de hele middag droog en brak er een waterig zonnetje door. De baan was (begrijpelijk) erg nat, dus het was ploeteren, zwoegen, zwaar lopen, continu je club en de bal schoonmaken, eigenlijk had je aan 1 handdoekje niet genoeg.

Rond half 7 was iedereen binnen en werden de scores geteld. Wie zou welke prijs winnen? Want er was genoeg te verdelen, mede dankzij verschillende sponsoren die prijzen ter beschikking hebben gesteld.

De HandicartBokaal 2024 ging naar Miranda Raaymakers en Judith van Unen met 36 pt!

Gefeliciteerd, dames!

En verder was de uitslag als volgt:

2e Dolly Veldman en Theo Lankhorst met 35 pt

3e Bernadette en Rudolf Raymakers met 33 pt

4e Bibi Frencken en Wilco Janssen met 33pt

5e Marjolein van der Kruijs en Marie-Louise Suijkerbuijk met 31 pt

de Neary  Dames Anneke Wolters

de Neary  Heren Jan Gondrie

De dag werd afgesloten met een heerlijk 3-gangen diner. 

Deze dag is natuurlijk alleen maar mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers. De kar werd getrokken door de handicartcommissie bestaande uit Jan van Grotel, Dolly Veldman en Bernadette Raymakers. Veel dank aan de sponsoren:  het management, de golfpro’s Nick en Stijn, Ellen van de golfshop en de anonieme sponsor van de handicartbokaal en alle leden die niet mee konden doen, maar wel een donatie deden.

Verder een dankjewel aan de greenkeepers , voor het vele werk om de baan zo goed mogelijk speelklaar te maken, de horeca, de marshal, de receptie en Mieke Leenders voor de hulp met het indelen en scoreverwerking van de wedstrijd.

Maar vooral heel veel dank aan iedereen die deelnam aan de wedstrijd.

Er wordt minimaal 1355 euro naar de Stichting Handicart overgemaakt en mogelijk wordt dit bedrag nog wat hoger. Waarvoor hartelijk dank! Enne…..volgend jaar doet u toch ook mee?!

Irma Verhoeven

PR commissie