Golfreis Murcia december 2018

De eerste golfreis naar Murcia zit er op. Samen met 4 cursisten vloog ik op 9-12 vanaf Eindhoven airport naar het zonnige Spanje. 6 dagen golfen. Ja, ook onze vrije dag hebben we ingevuld met de Regenboog wedstrijd georganiseerd door onze ‘gast wedstrijdleider’ Geert. 

3 dagen hebben we gespeeld op onze thuisbasis Hacienda del Alamo Spa&Golf resort. Na het ontbijt verzorgde ik een training van 2 uur ondersteund met de Trackman en videobeelden. Daarna werden er 18 holes gespeeld waarbij we 3 competities bijhielden. Stableford beste 18, laatste 3 en alle PAR4 holes.
2 dagen stonden gepland naar Condado en Saurines golf. Twee banen op 20 minuten rijden waar we vooraf een ‘lichte’ training afwerkte om daarna met de geleerde course management punten te gaan golfen. 
De baansessies speelde we in 2 flights van 2 waarbij ik 9 holes meespeelde met de eerste flight om daarna te wachten op flight 2. Thema’s die we behandeld hebben tijdens de reis zijn, voorkom je ‘Big Miss’, oplijnen, routines, course management keuzes maken en natuurlijk een stuk techniek. 

 

Ons verblijf was in het nieuw geopende Sheraton hotel, op de golfbaan. Zoals al eerder beschreven een wellness hotel met alle denkbare faciliteiten. Een goede keuken waarbij we elke avond a la carte hebben kunnen eten. Aangezien het hotel in de opstartfase zit (slechts 3 weken geopend) was het nog rustig. Maar, aan de service was het niet te merken. Elke avond een privé optreden, voldoende bediening, zeer goede gerechten en zelfs op aanvraag een ”pollo asado” op Marc zijn verjaardag. 

En over het weer kunnen we kort zijn. De omgeving Murcia, Cartagene is het meest zonzekere en droogste gebied van Europa. We hadden fantastisch weer met slechts 1 regenbuitje van 9 holes en een dag windkracht heel veel! 
Een gastoptreden van mijn collega Pieter Losecaat Vermeer (specialist in de neuro biomechanica) werd positief ontvangen. Met als thema, ”hoe focus ik mezelf” heeft Pieter ons geleerd onder druk altijd goed te spelen. In theorie beheersen we dit!
Overigens, Geert is als winnaar van de competitie naar huis gevlogen met een leuke prijs. 

Voor komend seizoen, oktober 2019 tm maart 2020 ga ik enkele datums plannen om met spelers naar HDA te vliegen. Een 8 daagse trip of 4 daagse trip behoren dan tot de mogelijkheid. Binnenkort hierover meer. 

a1a2a3a4a7a5