Open Golfkampioenschap van Asten

IMG 0190 360Het is weer zover. Het Open AGk 2017. Menigeen kijkt er al lang naar uit. Sommigen omdat ze graag een goede prestatie willen neerzetten. Anderen omdat ze weten dat het weer een erg leuke golfdag gaat worden.

Dit jaar was het maximum aantal deelnemers bereikt, en hebben we de inschrijving voortijdig moeten sluiten. Verdeeld over individuele deelnemers en texas scramble teams hadden we totaal 92 spelers. Volle bak dus.

 

{rseventspro id=”28″}

cameraU kunt de foto’s van het Open AGK HIER op Facebook bekijken.

De individuele deelnemers werden verdeeld in twee handicap klassen 0.0 – 18.0 en 18.1 – 36.0. 

Om het stableford klassement strijden de dames en heren samen om de titel “kampioen van asten”. Om het Strokeplay klassement strijden de dames en heren apart om de titel “strokeplay kampioen”. En daarmee kampioen van Asten Middels een aantal bereidwillige sponsoren was er een erg leuke prijzen pot te verdelen en konden we het inschrijfbedrag voor deelname voor iedereen zeer acceptabel houden.

’s Morgens heel vroeg was het baanpersoneel al in druk de weer om alle greens nog een keer te maaien de bunkers in orde te brengen. Alles nog even nalopen en niets aan het toeval overlaten. De baan lag er dus ondanks het droge weer fantastisch bij.

theo dolly 360Rond 11.00 uur druppelen de eerste deelnemers binnen. Vooraf staat er voor iedereen een zeer goed verzorgde lunch klaar. Na de lunch is er nog tijd om even de spierten los te maken met het inslaan en volgt het welkomstwoord en de briefing door Eline en Sjaak Leenders. Ca. 13.00 uur gaan we op weg naar de toegewezen hole om middels een shotgun om 13.30 uur aan de wedstrijd te beginnen.

Het weer is prima om te golfen. Weinig wind en veel zon. Op verschillende plekken kun je drank aanvullen en met dit warme weer was dat ook echt nodig. Er werd dankbaar gebruik van gemaakt.

De baancatering was fantastisch. Voor de deelnemers die vaker meedoen begint het een beetje vanzelfsprekend te worden maar als je de reacties van de gastspelers hoort zijn ze verbaasd over hoe er uitgepakt wordt om alle deelnemers een aangename dag te bezorgen.

agk 1200

In de baan ging Pierre rond om van elke flight een foto te maken. Hij heeft hier een doordacht systeem voor gevonden om niemand tot last te zijn of uit hun spel te brengen en toch op een uitgekiende manier in een mum van tijd iedereen op de gevoelige plaat vast te leggen.

De golf marshall op deze dag is Joop. Mede door Joop, geassisteerd door Martien zijn we, zelfs met het grote aantal deelnemers allemaal in een acceptabel tempo rond geweest. Er is door iedereen fel gestreden om alle neary’s de longest en natuurlijk om alle slagen. Elke slag kan op het einde belangrijk zijn en doorslaggevend in de uitslag.

Het Texas Scramble kampioenschap is fel bestreden en wordt uiteindelijk uit de grote groep 16 teams (32 deelnemers) door het goed op elkaar ingespeelde team Theo Lankhorst en Dolly Veldman met één puntje verschil gewonnen.

Bij de dames waren er verschillende kanshebbers om kampioen van Asten te worden. Bij terugkomst op het clubhuis was al snel duidelijk dat de titelverdedigster van 2016, Wilma van Dongen wel een goede ronde gelopen had maar net niet goed genoeg voor de overwinning. Dit jaar misschien voor velen een verrassing maar niet voor diegene die regelmatig met haar golfen ging het Kampioenschap van Asten naar Yvonne van de Cruijs. Met goed en stabiel spel en elke hole weer geconcentreerd sleept ze er een ronde met 91 slagen uit.

Onze titelverdediger heren 2016 Ted Schulkes kan bevestigen dat het kampioenschap op één hole beslist kan worden. Kom je in de problemen en kun je dit niet met weinig schade herstellen kan dit het kampioenschap kosten. Maarten van Dongen weet ook met dit warme weer het hoofd koel te houden en met een ronde van 79 slagen het Astens kampioenschap 2017 binnen te slepen

Na het verzamelen van alle scorekaarten en het in beeld brengen van de uitslagen door Hannie en Frans volgt de prijsuitreiking. Sjaak haalt alle winnaars naar voren zodat ze van Hannie de felicitaties en prijzen in ontvangst kunnen nemen.

Door de vele prijzen neemt het uitreiken enige tijd in beslag. Eerst worden alle birdy’s (individuele deelnemers) beloond met een fles bubbels, 23 in totaal worden er uitgereikt. Daarna de neary’s en de longest.

Op hole 17 stond een Celeste tuinbank door iedereen te winnen. Hij is helaas niet in Asten gebleven maar uiteindelijk naar Rosmalen gegaan. Dezelfde avond nog bij iemand boven op een auto gebonden om zo mee naar huis gaan. Daarna volgen alle uitslagen waar het allemaal om begonnen is om zo uiteindelijk de kampioenen te kunnen huldigen.

Allen beloond met mooie prijzen en voor de eerste plaatsen nog een bos bloemen. Dit alles tijdens een heerlijk walking dinner en natuurlijk de nodige drankjes.

Na de prijsuitreiking zijn er nog enkele winnaars die een dankwoordje gesproken hebben. Ook gastspelers welke spontaan om de microfoon vragen en hun dank uitspreken omdat ze mee hebben mogen doen en vol zijn over de opzet en mannier van aanpakken van dit kampioenschap. Hier komt direct de melding achteraan dat ze er het volgende jaar zeker weer bij zullen zijn. Voor de organisatie zijn dit de woorden waar je het voor doet. En zullen we er volgend jaar weer een geweldige dag van maken.

Namens de organisatie iedereen bedankt. Onze Sponsoren, deelnemers, baaneigenaren, baan en horeca personeel iedereen bedankt, zonder jullie had het natuurlijk niet kunnen slagen.

Met een vriendelijke golfgroet en wellicht tot volgend jaar,

De organisatie:
– Hannie Looijmans
– Sjaak Leenders
– Frans van Renette
– Leon Verkoelen