Geen geprinte wedstrijdkaarten meer vanaf april

Leden van het Woold,

De WECO gaat per 3 april 2023 (Start zomercompetitie) stoppen met het printen van wedstrijdkaarten. Deze maatregel geldt voor de normale competities zijnde:

  • Maandagcompetitie op de 4-Eijckenbaan (18 & 9 holes) en de Gezandebaan (18 holes);
  • Donderdag Ladiesday competitie op de 4-Eijckenbaan (18 & 9 holes) en Gezandebaan (18 holes);
  • Maandbeker competitie op de 4-Eijckenbaan.

Voor de wedstrijden op de Woensdag werden nooit kaarten geprint.

Deze maatregel is niet alleen uit milieuoverweging en om de kosten voor de vereniging te drukken, maar ook om de caddiemaster minder te belasten. Het komt ook regelmatig voor tijdens de zomercompetities dat de handicap van spelers tijdens het weekend veranderen en dan is hun handicap op de geprinte kaart niet correct, wat weer extra werkzaamheden voor de wedstrijdleiding met zich meebrengt. Daarnaast komt het regelmatig voor dat we kaarten hebben geprint en dat die op de desbetreffende dagen weer gewoon de papierbak in kunnen omdat mensen regelmatig op de maandagochtend pas afzeggen. En eigenlijk is het niet meer van deze tijd, om onnodig een printer te gebruiken voor het noteren van de gegevens op een kaart.

Dit houdt in dat de Weco in de eerste periode van de competities iedereen weer wegwijs gaat maken met het uitzoeken van Marker etc. We gaan ervoor zorgen dat elke maandag, donderdag en maandbeker wedstrijd iemand (wedstrijdleiding) van ons aanwezig en aanspreekbaar is voor eventuele vragen. Daarom zal de wedstrijdleiding in de beginperiode zelf pas kunnen deelnemen op maandag en donderdag in de (voor)laatste flight, zodat we ook iedereen te woord kunnen staan en kunnen helpen bij eventuele problemen.

Denk vooral even terug aan de Corona tijd (2020 t/m 2022), toen moest iedereen ook zelf de wedstrijdkaart invullen en met enige uitleg/hulp van de WECO is het toen ook goed gegaan.

Echter op deze maatregel zijn twee wedstrijden uitgezonderd, namelijk: het Strokeplay Clubkampioenschap (1 & 2 juli) en het finaleweekend van het Matchplay Clubkampioenschap (2 & 3 September). Op die beide evenementen worden de kaarten wel geprint.

Met vriendelijke groet,

De WECO