Eerste competitiedag Dames Dinsdag (DD)

D.D. trapte de competitie af met een wedstrijd tegen De Dommelse op golfbaan De Berendonck in Wijchen. Dinsdagochtend op tijd uit de veren, het was tenslotte nog een eindje rijden. De zon lachte ons tegemoet, dus dat zat goed. 

Na ons in de D.D. outfit (prachtige team jasjes) gehesen te hebben, gingen we vol goede moed op weg naar Wijchen. De een met duidelijk wat meer spanning dan de ander, twee dames gingen namelijk als ‘newbies’ voor de eerste keer dit avontuur aan!

Daar aangekomen even tijd voor een kop koffie/thee met iets lekkers, was er nog even tijd om in te slaan, waarna we richting de eerste hole gingen. Een prachtige dag met zon in tegenstelling tot de week ervoor toen we niet hebben kunnen voorspelen i.v.m. het slechte weer. We hoopten dat de baan niet te veel verrassingen voor ons in petto zou hebben. DD ‘DreamTeam’ (door de schrijvers van dit stukje zelf uitgeroepen) Wilma & Els mochten als eersten van start.

Vol goede moed begonnen we. Enkelen onder ons merkten dat de tegenstander een maatje te groot was, maar dat mocht de pret niet drukken, want gelukkig haalde ons ‘DreamTeam’ de puntjes binnen in de ochtend.

Na een heerlijke lunch en onze ervaringen gedeeld te hebben begonnen we aan de singles. We hebben alles gegeven. Drie partijen gewonnen en drie verloren, waarbij het vaak op de laatste hole werd beslist.

Weer gearriveerd in het clubhuis zagen we dat een van ons ‘DreamTeam’ al gezellig aan de wijn zat, want laten we eerlijk zijn; gelukkig heeft een sterspeler zijn ook nadelen, want als je de tegenstander van de baan speelt betekent dit dat je uren voordat iedereen klaar is al in het clubhuis zit te wachten😊. Bijkomend probleem was dat we niet konden douchen, want er was iets met een ketel en waterdruk of gewoon misschien wilde ze bezuinigen, we weten het eigenlijk niet. Gelukkig had de andere sterspeler van het ‘DreamTeam’ daar niet zo’n last van, want die had al een frisse douche gehad tijdens de ronde, door een bal uit het water te slaan. 

Een buitengewone heerlijke dag waar we als team van genoten hebben. Gelachen en misschien ook een minuscuul klein traantje, waarbij we de verloren matches heel snel vergeten, want 11 April is het alweer ronde 2. Dit maal op The Duke.

DD reporters Heidi & Conchita