Een update van de jeugd op Het Woold

Kleine terugblik, snel weer vooruit kijken.

Eind juli en begin augustus zijn Rob en ik druk bezig geweest met 3 weken jeugdgolfkampen. Dat zijn hele leuke werkzaamheden. Geweldig om te zien hoe de meeste kinderen een beetje aarzelend en voorzichtig op maandagochtend op de parkeerplaats staan en hoe blakend ze van het zelfvertrouwen met een enorme bravoure ze vrijdagmiddag het clubhuis uitlopen.

De eerste 2 weken zijn vrij hectisch en gezellig we hebben dan 24 kinderen over de vloer. Die gaan natuurlijk veel golfen, maar daarnaast worden er veel recreatieve activiteiten georganiseerd zoals: paintball, de Efteling, levend Stratego, vlaggenroof enz. Mooi om te vermelden is dat er van die 48 kinderen in die 2 weken er 9 afkomstig waren uit onze eigen jeugdopleiding van Het Woold, iets waar ik erg trots op ben.

De derde en laatste week hebben we 9 toptalenten over de vloer gehad: 7 Nederlandse en 2 Belgische kids. Deze talenten trainen ruim 3 uur per dag en spelen daarnaast minimaal 18 holes op verschillende golfbanen. Na 90 holes grote baan en 20 uur training zijn deze kinderen meestal nog zo fanatiek dat ze in hun vrije tijd ook nog zelf gaan trainen.

Nu zijn mijn ogen en ook de rest van onze jeugdcommissie al weer gericht op de rest van het jaar.

In overleg met de golfopleiding en de wedstrijdcommissie (WECO) hebben we besloten om de clubkampioenschappen van de jeugd dit jaar te verplaatsten naar zondag 25 september. De datum van 4 september paste ons niet zo goed i.v.m. met de aflopende vakantie, en aangezien de jeugdlessen van te voren nog niet hervat zijn hebben we besloten om de clubkampioenschappen te verplaatsen. Liever hadden we het gelijk met de volwassenen gehouden maar dat bleek niet praktisch, want we willen het liefst zoveel mogelijk deelnemers ontvangen! We willen er dit jaar een mooi evenement van maken.

Zoals altijd gaan we die dag 18 holes Gezandebaan spelen en de beste speler/ speelster wordt kampioen 2022, daarnaast is er voor de kinderen boven de 13 jaar een challenge in de studio van Rob Mouwen. De kinderen van 12 jaar en jonger gaan buiten op de green een putt wedstrijd spelen. Er zijn die dag dus meerdere prijzen te verdien en de jeugdleden kunnen zich inschrijven via stijnwillekens76@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Stijn Willekens, voorzitter Jeugdcommissie