Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk

Op zondag 1 mei waren we als dames 2 27-holes zondag de ontvangende partij. Als nieuw team een vuurdoop. Er ging een grondige voorbereiding aan vooraf. Een aparte vergadering is eraan gewijd; na een uur praten hadden we al besloten of we nu wel of niet gingen spotten op holes 1 en 2…..  Alle afspraken hebben we vastgelegd in een heus draaiboek voor de hele dag. Het is op aanvraag beschikbaar voor andere teams.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Die voorbereiding startte al in de nacht van zaterdag 30 april op zondag 1 mei. Conchita heeft in gedachten de hele nacht torentjes gebouwd van golfballen. Hoe zou ze die het beste kunnen stapelen? Valt het torentje dan niet uit elkaar en moet je weer opnieuw beginnen? Dat is een heel werk…. Wat een opluchting als je de volgende ochtend ziet dat er een handig hulpmiddel is om die torentjes te bouwen; nee, dat hoeft echt niet met de hand!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Doret en Irma verzorgden de ontvangst van de teams, Conchita kreeg hulp van Petrie en Marie-Louise voor het klaarzetten van de golfballen, Mieke vulde de wedstrijdformulieren in. Na de koffie met de overheerlijke appeltaart werden de teams weggestart.

Ondertussen werden de kleedruimtes voorzien van een indeling per 2 teams, met vermelding van naam plus logo. Met name deze laatste persoonlijke touch oogstte grote waardering van onze gasten! Geen buffet maar een uitgeserveerde lunch, ook bijzonder.

Op hole 10 stond een extra fruitmand voor een gezond tussendoortje.

En het was ook nog super golfweer en de baan lag er mooi bij.

Een goede voorbereiding is het halve werk. De wedstrijdformulieren waren professioneel vergroot en geprint, zodat we op een overzichtelijke manier de standen konden bijhouden. Al vroeg kwamen de eerste flights binnen (Best won ruim van de Stippelberg); zij konden genieten van een prachtige borrelplank! Het recept voor de Reblochon kaas met pesto werd bij Frans opgevraagd. Ondertussen kwamen ook de dames van Maastricht en de Tongelreep binnen, waarna we konden genieten van heerlijke asperges.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Met een trots en voldaan gevoel kijken we terug op een mooie golfdag. Wat een fijne samenwerking met het team van het Woold en Volentieri. Met elkaar hebben we een prachtig visitekaartje afgegeven!!

Namens dames 2 27-holes zondag,

Irma Verhoeven