Drukbezocht bedrijfsbezoek bij Geevers Classic Cars

Een niet (meer) alledaagse business anno 2023: het inkopen & verkopen van oldtimers. Toch is in deze sector nog volop bedrijvigheid en daarom enorm interessant om met de leden van de Businessclub eens een kijkje te gaan nemen bij BC-lid Geevers Classic Cars in Asten op donderdag 9 november.

Hier werden we door Alfons & Danny Geevers (vader & zoon) en hun team in de loop van de middag hartelijk ontvangen. Er was veel animo met zo’n 60 aanwezigen. Enorm fijn natuurlijk om te zien dat onze BC-leden ook in de wintermaanden graag aanwezig zijn bij de niet-golf gerelateerde activiteiten.

Na een kort ontvangst ving voorzitter Hans Martens aan met een welkomstwoord en een voorstelrondje van de familie Geevers. Waar in eerste instantie door de voorzitter was ingezet op een vraag-antwoord interview, bleek Alfons zijn verhaal op & top te hebben voorbereid en nam ons mee in zijn carrière binnen de autobranche, waarin hij uiteindelijk Geevers Classic Cars had opgezet rond de jaarwisseling. Iets dat ontstond uit de hobby van het bezig zijn met oldtimers, aangezien een tijdje daarvoor afstand had gedaan van een andere, grotere onderneming die zich focuste op auto-onderdelen.

Niet veel later stroomde ook zijn zoon Danny in, met wie hij samen het bedrijf aanstuurde. Een klein bedrijf, maar met veel bedrijvigheid wat door de jaren heen toch steeds “groter” werd in de hoeveelheid auto’s die verhandeld werden en waar 2 locaties (een in Asten en een in Someren) voor nodig waren. Dit leidde uiteindelijk tot de keuze om in 2019 een stuk grond bij “het Ei van Ommel” in Asten te kopen en hier in 2022 te starten met de bouw van een gloednieuw pand, waar ze sinds dit jaar in opereren. Het aantal auto’s dat hier staat varieert tussen de 260 en ruim 300, een boel dus. Hierbij blijft het devies dat ze zich focussen op een paar merken, met in het bijzonder Mercedes Benz, Ford-Mustang & Chevrolet Corvettes. Daarbij hebben ze 6 medewerkers in dienst om samen met hen alle werkzaamheden op kantoor en in de werkplaats te kunnen verrichten.

Op de vragen waar Alfons & Danny hun bedrijf over 10 jaar zien en hoe zij kijken naar de huidige switch van brandstofmotoren naar elektrisch rijden, nam Alfons het woord. Hij gaf aan dat hij deze energietransitie voornamelijk in Nederland en West-Europa ziet, aangezien er nog steeds erg veel vraag is naar oldtimers in andere landen uit West-Europa of zelfs buiten Europa. Dat geeft hen moed en wat daarbij ook helpt is de naam die ze met het bedrijf de afgelopen decennia hebben opgebouwd. Mensen weten hen te vinden, aangezien ze nergens adverteren of marketingcampagnes opzetten om in contact te komen met potentiële kopers & verkopers. Die naamsbekendheid is natuurlijk iets om enorm supertrots op te zijn.

Hierna was het tijd om in meerdere groepjes rond te gaan door het pand, waarbij er ook gelegenheid was om vragen te stellen over het bedrijf of specifieke auto’s/merken. En zo’n rondje, dat duurt even. Na ca. een uur kwamen alle groepen langzaam weer binnendruppelen in Amerikaanse bar die ook in de showroom is gebouwd, waar het team van Volentieri naast de borrelgelegenheid ook diverse hapjes verzorgde. Zo konden alle aanwezigen onderling en samen met de familie Geevers hun bevindingen van het evenement bespreken.

Al met al een erg geslaagde bijeenkomst, waarbij we Alfons en Danny nogmaals hartelijk willen danken voor het verwelkomen van onze BC. Hieronder zijn nog diverse foto’s te zien van het interview, de rondleiding & de borrel.

Graag zien we de Businessleden op donderdag 14 december ‘s avonds op Het Woold voor de laatste bijeenkomst van dit jaar, namelijk het spectaculaire Bye Bye Diner. We blikken dan terug op 2023 en zijn erg benieuwd wat voor culinaire hoogstandjes chef Ivo Verhees en zijn team voor ons in petto hebben. Aanmelden is mogelijk via E-Golf4U inclusief partner. Let wel: er is plaats voor maximaal 80 personen, dus meld op tijd aan om teleurstellingen te voorkomen.