De Woold Masters

mastdsf001 360Het is zondag 8 oktober. Vandaag spelen we om de fel begeerde titel “Woold Master 2017” Vanaf 10.00 uur konden we ons melden en werden we ontvangen door de wedstrijdleiding bestaande uit Gré Peeters, Martien Verdonschot, Frans Renette en Frits Aarts. Bij het aanmelden hebben we ook de scorekaart in ontvangst genomen.

Na het inslaan en nog snel even een bakje koffie werd er geluisterd naar de briefing verzorgd door Martien. We kregen te horen dat we strokeplay spelen zonder HCP verrekening. Geen streep zetten dus en alles uitholen.

tegel 002 1200Alle deelnemers zijn opgedeeld in zowel voor de dames en heren 2 categorieën. (HCP 0,0 – 18,4 en 18,5 – 54,0) voor beide categorieën vallen de beste drie bij de dames en heren in de prijzen. De ultieme prijs “Woold Master” is voor de dame of heer met de minste slagen over 18 holes. Voor iedereen zijn er nog extra prijzen te winnen. Neary op hole 8, longest op hole 18 en op hole 18 kon je ook nog proberen je bal zo dicht mogelijk naast een opgespannen lijn te slaan.

Verder was er nog een verrassingsprijs, voor zowel de dames en heren een prijs wanneer je als 10e in je categorie wist te eindigen, deze prijs werd aangeboden door Celeste Tuinmeubelen uit Leende.

Met een pinpositie op rood gingen we dit jaar met een hoog aantal inschrijvingen, 79 in totaal, om 11.30 onder het toeziende oog van referee Harry Peeters middels een shotgun van start.

mastd001 360De temperatuur was zeker aangenaam, met in het begin wat miezerige regen maar later voornamelijk droog weer en weinig wind was het prettig golfen. De baan ligt er momenteel erg goed bij. Door de wedstrijdleiding en de marshall zijn we in de baan nog getrakteerd op worstenbrood en natuurlijk het bekende kopje koffie of thee. Elke flight werkt zijn holes af, onderweg vang je verschillende geluiden van elkaar op, hoe gaat het?, lukt het een beetje? Altijd is het maar afwachten wat de eindscores zijn. We weten heel goed wie de beter golfers zijn maar zijn ze in vorm? Strokeplay is strokeplay en één hole kan al bepalend zijn voor een tevreden of teleurstellende ronde.

tegel001 360Bij terugkomst in het clubhuis is iedereen direct belangstellend en nieuwsgierig in elkaars score. Onder het genot van een drankje weten we elkaar exact te vertellen waar het juist goed maar vooral waar het mis is gegaan. Na enkele drankjes en zo hier en daar verschillende welbekende verplichte bitterbal traktaties vraagt de wedstrijdleiding, vooraf de prijsuitreiking ons de aandacht voor de “tegelplaatsing” van onze club kampioenen 2017 match, – en strokeplay.

Onze kampioenen krijgen een tegel in de welbekende circle of fame. Deze tegel is ook dit jaar weer gesponsord en aangeboden door ESL natuursteen en voorzien van de kampioensnamen. De kampioenen zelf plaatsen hun tegel, één voor Matchplay kampioen 2017, Marjolein van der Kruis en Ted Schulkes. En één voor strokeplay kampioen 2017, beetje saai maar natuurlijk wel verdiend voor Ted Schulkes en Karin Jobse.

Nadat de tegels geplaatst zijn en we allemaal ons plaatsje binnen weer hebben ingenomen volgt de prijsuitreiking “Woold Master”door Frans Renette. Frans begint met de extra prijzen.

mastsf001Longest hole 18: Dames, Wilma van Dongen. Heren, Nick Bronzwaer.
Nearest hole 8: Dames, de vandaag ook nog jarige dame, Karin Jobse. Heren, Dane Cvetkovic.
Nearest to the line hole 18: Dames, Mieke van Nuland. Heren, Noud Sanders.
Verrassingsprijs Celeste tuinmeubelen, erg leuk teak houten bijzettafeltje voor iedereen één.
10e Cat. 0,0 – 18,4: Dames, Bernadette Raymakers. Heren, Rinus van Mullekom.
10e Cat. 18,5 – 54,0: Dames, Rian Stokmans. Heren, Jos Leinarts

Dan volgen de uitslagen voor de strokeplay wedstrijd “Woold Masters 2017”.

Dames cat. 18,5 – 54,0 hier waren 3 dames met 106 slagen gelijk geëindigd om de 2e en 3e plaats, Marijke Smulders, Dolly Veldman en Ann van de Cruijs.  Door een netto en beste laatst gespeelde holes regel valt helaas Marijke Smulders buiten de prijzen maar nog altijd mooi 4e en wordt, 3e Dolly Veldman, 2e Ann van de Cruijs, en 1e met 101 slagen Ans van Eijk.

masth001 360Heren 18,5 – 54,0 (vanwege de uitslag neemt Martien Verdonschot de prijsuitreiking van Frans even over)
3e Frans Renette, 2e Toon Karsmakers, en een eerste plaats voor Tom Tullemans.

Dames 0,0 – 18,4 

3e Gré Peeters, 2e Marjolein van der Kruis, en een zeer mooie 1e plaats voor Ann Jackson.

Heren 0,0 – 18,4
3e Gertjan van den Heuvel, 2e Rens Vendrig en met erg mooie score van 73 slagen wordt Dane Cvetkovic 1e in zijn categorie maar tevens ook de kampioen “woold Master 2017”

Na de prijsuitreiking nemen de kampioenen Ann en Dane om de beurt de microfoon en spreken hun dank uit aan allen die deze wedstrijd mogelijk gemaakt hebben. Met name Gré, Martien, Frans en Frits maar natuurlijk ook de baaneigenaren met bijhorende greenkeepers en horecapersoneel. 

{youtube}htkJfi6Fqeo|100%|600|0{/youtube} 

De hele wedstrijd met alle bijhordende bijkomstigheden is vlekkeloos verlopen. Dat is een compliment voor de wedstrijdleiding en bijhorende organisatie. Ik denk dat ik namens alle deelnemers spreek en deze zelfde mensen uitdaag om er het volgende jaar weer een net zo’n leuke dag van te maken als dit jaar.

Nogmaals onze dank aan de organisatie en een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen