De ParTee Girls maken het spannend!

De ParTee Girls zijn graag uitstekend voorbereid. Op vrijdag voorspelen op Haverleij in Den Bosch. Dat was een goede zet om niet alleen de lay-out van de baan, maar ook de condities van de baan te ontdekken. Vettige rivierklei is de ondergrond; de baan ligt immers vlakbij de Maas. Op vrijdag was de baan ook nog nat, dus het was hard werken en ploeteren.

We bestudeerden de local rules om niets aan het toeval over te laten.

Daarna volgde de tactische bespreking. We moesten tegen de koploper. Vorig seizoen hadden we van dat team gewonnen; zou dat dit keer ook mogelijk zijn? Stel dat we opnieuw winnen van De Tongelreep, dan maken we kans om met drie teams evenveel wedstrijdpunten te behalen. Bij verlies tegen De Tongelreep komen we niet verder dan een derde plaats. Na puzzelen met onze handicaps kozen we voor een gewaagde opstelling. We gingen vol voor het winnen van de 2e en 3e dubbel en we calculeerden het verlies van de 1e dubbel in. 

En dan is het zondag 30 april. “Dat gaat naar Den Bosch toe,…”. Ook heren 1 van zondag 27 holes reisde af naar Haverleij. Zo hadden we steun aan elkaar. Monique was maar liefst de hele dag onze steun, onze fotograaf en onze supporter. Judith steunde ons op de achtergrond. Ontvangst met Bossche Bollen van Jan de Groot is altijd een goede start. Niemand had het over de calorieën; we wisten immers dat we een dag hard werken voor de boeg hadden.

De omstandigheden waren ons goed gezind; vandaag hadden we zonnebrandcrème nodig omdat er een heerlijk zonnetje scheen. We startten op de rode lus.

Onze tactiek bleek perfect te werken! De druk op de 2e en 3e dubbel was groot, maar beide duo’s wisten op hole 9 de overwinning veilig te stellen. We gingen met een voorsprong van 4 tegen 2 lunchen, buiten op het terras. Vervolgens begonnen we met de singles. Het werd een moeizame pot. Vechtend tegen de madeliefjes, de hoge rough, de vele ganzen met hun jonkies en tegen De Tongelreep. Voor Petrie en Irma werd het uiteindelijk een gevecht tegen zichzelf. En dan lukt er ook (bijna) niets meer. Schrale troost dat het bij de heren ook niet helemaal lekker ging. En dat Max tweede werd en geen eerste. En dat PSV de beker won.

We vermoeden dat de madeliefjes een beschermde plantensoort en de ganzen een beschermde diersoort zijn op Haverleij

Sommige spelers hadden de kleur van de golfbal aangepast, om de kans te vergroten de bal weer terug te vinden in de hoge rough. Wat moesten we vaak zoeken!

De vier overige singles maakten het spannend. Dan weer 1 up of 1 down. Er werd slim gespeeld en uiteindelijk werden deze singles gewonnen!! Met 12-6 winnen van de koploper! Wauw, dat geeft een goed gevoel!

En nu weer aan de slag met de voorbereiding van de laatste competitiedag. Op 6 mei voorspelen op De Tongelreep. Op zondag 14 mei spelen we daar tegen de Stippelberg. 

Die partij moeten we winnen en het liefst zo ruim mogelijk om ons saldo zo gunstig mogelijk op te krikken. Ongetwijfeld volgt er opnieuw tactisch overleg over de mogelijke opstelling van onze tegenstander en de keuze voor onze eigen opstelling. Hoe dan ook, het is en blijft spannend. En vooral ook zóóóó leuk!!

Namens de ParTee Girls
Dames 2 zondag 27 holes

Irma Verhoeven