De NGF competitie is weer van start!

Wel vroeg dit jaar speelden we onze 1ste wedstrijd op landgoed Bleijenbeek in Afferden. De baan was zo nat dat de 2de 9 onbespeelbaar waren en er besloten werd 2 x de 1ste 9 te lopen. Die bleken echter ook nog zeer nat te zijn. Ploegen over modderige paden en over zompige fairways.

Gedurende de 1ste ronde werd het weer steeds beter, jassen gingen uit en er kon zelfs in een polootje gelopen worden. En…. de speelresultaten waren veelbelovend: 3 overwinningen, 1 gelijkspel en 2 verloren wedstrijden (maar nipt)

Door naar de greensomeronde. Na hole 2 kleurde de hemel donker en brak deze open in een enorme stortbui. En als ik regen zeg, bedoel ik ook REGEN! Minstens een half uur trotseerden we de elementen. Stoppen was geen optie, want dan moesten we later of op een andere dag terugkomen. Het werd wel weer even droog, maar de al verzadigde bodem kon al dat water niet aan en op de greens stonden grote plassen.

Enfin, na nog zo’n bui, waren we blij onze natte spullen te kunnen opruimen.

Onze wedstrijden verliepen echter prima. Ondanks deze omstandigheden wisten we alle partijen te winnen. Super gespeeld meiden! Bovendien hadden we de meest gewonnen holes, zodat ook de bonuspunten onze kant opvielen. Eindscore: 17 – 5, wat tevens de beste score van de dag was.

We konden al onze ervaringen delen tijdens een prima diner in een gezellige, droge, ambience.

Goede start van de competitie! Volgende week gaan we naar Margraten met hopelijk beter weer. Ik heb er nu al zin in.

Anneke
Dames 1 Senioren Donderdag