De Matrassenwijzer Testcenter Sonnemans Business Challenge

schone slaper 360Een lange titel voor een lange dag. Verzamelen vanaf 11.30 u en de laatste deelnemers naar huis in de zeer kleine uurtjes. Het kost wat (tijd) maar dan heb je ook wat.

Prima omstandigheden, een perfecte baan, op twee buitjes na een prachtig mooie dag, catering op alle hoeken van de baan, variërend van een bak water met gekoelde flesjes drinken tot een totaal event op de bekende centrale plaats in de baan bij hole 3 met drank naar keuze, heerlijk eten, de best mogelijke koffie en een groot bed om even de benen te strekken en een teamfoto te maken.

 

Een logistiek uitdaging, iedere flight kwam driemaal langs de catering en sommige via de teebox van hole 13 zelfs viermaal. Wie nu nog met honger van de baan kwam moet echt snel naar een oogarts. Ook het Wehrmachthuisje was in gebruik waar heerlijk ijs werd geserveerd. Dit kwam onze flight toevallig goed uit want juist op het moment dat bui nummer twee, een heftige met een paar donderklappen, naar beneden kwam konden we daar mooi even schuilen.

En tussendoor werd er trouwens nog gegolfd, Texas scramble met flights van vier. Een leuke spelvorm waarbij het stiekem de uitdaging is om samen de baan te verslaan en een score van 72 slagen of minder te halen. Dat lukte uiteindelijk 11 teams. Onze flight was zeer tevreden met 14 pars en 4 birdies en daarmee werden we knap 25e (van de 35 teams). 25e met vier onder de baan, het moet niet gekker worden. Wat bleek? Het winnende team van Jan Zegwaard, Rene Bakens, Ton Leenen en Auke Smit noteerde 8 birdies én 2 eagles. 11 onder de baan, echt niet normaal en dus terecht met voorsprong de beste flight van deze challenge, daar kon zelfs de handicapverrekening niets aan veranderen. Complimenten.

Maar de grootste winnaar was uiteindelijk Noud van der Weerden, het dichtst bij de vlag op hole 17 en dus met een prachtig matras van Sonnemans naar huis, die zien we voorlopig niet meer terug.  Tenslotte werd de longest bij de heren geslagen door ……, bij de dames door Ruth Zegwaard (220 meter, waar haalt ze het vandaan?).

En uiteindelijk was iedereen winnaar, want het was een fantastische dag, afgesloten met een heerlijk diner, perfect verzorgd door het personeel van ’t Woold. Voor volgend jaar zijn de eerste afspraken alweer gemaakt, wél nog even een paar nachtjes slapen. Dat zal Noud van der Weerden niet erg vinden.

Dank gaat uit naar personeel van het Woold (horeca en greenkeepers), Mieke en Sjaak (WECO), Sonnemans Matrassen voor de sponsoring en natuurlijk mijn flightgenoten.

Tot volgend jaar 11 juni.

Theo Lankhorst