Dames 2

Dames 2 Zondag : gewonnen!

Het nieuwe team Dames 2 Zondag heeft haar eerste competitiewedstrijd met 10-8 gewonnen van de Tongelreep! We zijn opgelucht en trots! Deze overwinning was alle ontberingen waard. Hieronder een verslag van die ontberingen.

Op zondagochtend gaat al om 7.00 uur de wekker (hoezo, het is toch weekend?). Check, niets vergeten? Om half 9 vertrekken zodat we op tijd op De Stippelberg zijn. Daar worden we vriendelijk ontvangen met koffie en een stukje boterkoek. Daarna inslaan.

Ontbering 1

We moesten wel even onderhandelen over gratis ballen; wat is dat op het Woold dan goed geregeld!

Ontbering 2

Het had die nacht flink gevroren. Daarom moesten we beginnen op wintergreens. Het maken van een putt is dan een grote gokwedstrijd. Gelukkig werd na ruim een half uur alles omgezet naar zomergreens.

Ontbering 3

In onze eerste greensome kregen we op hole 6 een geschil met onze tegenstanders. Zij claimden voor de situatie een vrije drop en wij waren het daar niet mee eens. Het clubhuis gebeld en gevraagd of er een referee kon komen om de situatie ter plekke te bekijken. Er was helaas niemand beschikbaar. Hoe dan verder? En we hielden de hele competitie op. We hebben onder protest de hole uitgespeeld en de hole geclaimd voordat we afsloegen op hole 7. We gaven aan dat we er na de wedstrijd op terug wilden komen. We hebben zelfs foto’s gemaakt van de situatie om dit na afloop met bewijsstukken te kunnen bespreken.

Hole 6 deelden we en we stonden nog 2up. Maar de kwestie liet ons niet los en helaas gaven we het weg op hole 9.

In de ochtend stonden we met 4-2 voor, gelukkig. Na een prima lunch en even stoom afblazen gingen we de middag in. Die verliep verder zonder discussies. Wel werd het geleidelijk aan steeds kouder. De zon verdween achter de wolken en er kwam een snijdende wind opzetten. Vooral voor onze 2 buggy-speelsters was het kou-kleumen; Ontbering 4!

Rond 18 uur was iedereen binnen en konden we aan de borrel beginnen.

Nu klinkt dit misschien wat negatief allemaal, maar we hebben een supergezellige dag gehad met elkaar. We hebben onze frustraties gedeeld en verder veel gelachen! En weer veel geleerd voor volgende week. Dan spelen we in Best tegen Maastricht.

We hebben er zin in!!

Namens Dames 2 zondag

Irma Verhoeven