Dames 2 zondag

Auto, Vliegtuug, d’n trein, d’n boewt

 

Deze tekst van Rowwen Heze was volledig van toepassing op Dames 2 zondag.

Op 10 april speelden we op golfbaan Best. Razende auto’s op de A2 en de A58. Vliegtuigen van Transavia, Easy Jet en Ryanair vlogen zeer laag over de baan. We konden zwaaien naar de passagiers. Een trein, een intercity, een goederentrein, Kedeng, Kedeng . We kregen er een gratis concert van Guus Meeuwis bij! Van de boten op het Wilhelminakanaal hadden we gelukkig geen last!

Onder deze omstandigheden gingen we de baan in tegen dames 1 van Maastricht. Als we op papier naar de handicaps keken, zouden we glansrijk met 18 tegen 0 gaan verliezen.

De zenuwen sloegen toe, vooral bij Conchita Sprengers die nu voor het eerst mee deed. Gelukkig speelde zij met de onverstoorbare en immer stabiele Mieke Leenders en samen wonnen zij de dubbel!

Tot onze eigen verbazing gingen we met een gelijk spel aan de lunch. Vol goede moed begonnen we met de singles. De weergoden waren ons goed gezind. En we kregen nog support van Jan en Sophia van Eijk; wat een leuke verrassing! Heel attent; dat gaf een boost.

We streden door tot het bittere einde en bijna alle singles werden op de laatste hole beslist.

Doret Schulkes en Irma Verhoeven wisten hun single te winnen. De eindstand werd 11 voor Maastricht en 7 voor Het Woold. Niet gewonnen, maar een uitslag waar we trots op zijn!

Onze complimenten gaan uit naar de gastvrouwen van Best. We werden bij de entree hartelijk ontvangen en genoten van koffie met een echte Bossche Bol van Jan de Groot. Lunch en diner waren prima verzorgd en de dames hadden alles strak onder controle.

We eindigen met de song The Lady in Red van Chris de Burgh. Op onze vorige groepsfoto was Doret onze lady in red. Op onze nieuwe groepsfoto is Judith van Unen het stralende middelpunt. We moeten overigens ieder keer lang wachten met het maken van de foto; de haren van Marie-Louise moeten drogen ‘aan de lucht’ zodat haar krullen goed zitten!

Wil je weten wie de volgende lady in red is? Lees dan over 2 weken ons verslag over de volgende wedstrijd op de Tongelreep.

Dames 2 Zonddag

Irma Verhoeven