Clubkampioenschap Matchplay 2022

Matchplaykampioenschap 2022.

Nog een paar dagen en de poulewedstrijden zijn achter de rug. Met name de laatste weken werden er zeer veel wedstrijden gespeeld. Het is een bekend menselijk trekje om, als er veel tijd lijkt te zijn ook veel tijd te nemen en dus werd het druk op het eind. Maar uiteindelijk is er in iedere poule iemand eerste en iemand tweede geworden en is daarmee toegang verworven tot het eindschema. Bij de heren zijn dat zestien spelers, bij de dames twaalf. Dit is een bijkomend gevolg van de wens om in de voorrondes voldoende wedstrijden te kunnen spelen waardoor de dames ingedeeld werden in zes poules en niet in acht. Zoals eerder gecommuniceerd worden de overgebleven spelers op WHS handicap verdeeld over de twee finaleschema’s. Het maakt daarbij dus niet uit of iemand eerste of tweede in de poule geworden is, de WHS handicap is leidend voor de verdere indeling. Peildatum 05-06-2022.

Bij de dames start het schema met twaalf dames. De vier dames met de laagste handicap krijgen een bye voor de eerste ronde. In de tweede ronde spelen acht dames voor de vier plaatsen in het weekend. In het finaleweekend zal gestreden worden om de plaatsen 1 tot en met 4 van het kampioenschap. Alle wedstrijden worden gespeeld van rood.

Bij de heren zijn er zestien spelers voor de eerste ronde in het schema. Zij gaan direct door naar het finaleweekend aangezien de heren op zaterdag én op zondag twee rondes afwerken. Alle wedstrijden worden gespeeld van wit.

Om het finaleweekend extra kleur te geven organiseren we op zondag 10 juli, gelijk met de finalewedstrijden, een Super Ball speelvorm over 9 holes voor tweetallen, waarbij plaats zal zijn voor 36 spelers (9 flights). De FBBB vorm zal gespeeld worden waarbij ieder zijn eigen bal speelt en met 100% WHS verrekening de beste “persoonlijke Par/Bogey/Birdie” van het ene team strijd tegen de beste “persoonlijke Par/Bogey/Birdie” van het andere team. Alle Vanaf 19 juni is deze wedstrijd geopend voor alle leden op de website/e-Golf. De inschrijving is individueel, een voorkeur voor een teampartner kan worden aangegeven. De commissie bepaalt uiteindelijk de definitieve flight-indeling.

Tenslotte nodigen we alle deelnemers te reageren op de mail die ze gaan krijgen over feedback betreffende de opzet van het kampioenschap van dit jaar. We horen graag of het poulesysteem bevallen is, wat er voor volgend jaar in ieder geval behouden dient te blijven en wat en veranderd zou mogen worden. Een aantal mensen hebben al op eigen initiatief gereageerd wat door ons zeer op prijs gesteld wordt. Wel graag schriftelijk reageren om één en ander werkbaar te houden.

Namens de Weco commissie matchplay,

Karin Jobse, Theo Lankhorst, Annemieke Koolen, Jan van der Vorst