Clubkampioenschap matchplay 2017

matchplay dames 001

Het was afgelopen dagen matchplayweekend op Het Woold. Met in totaal 75 inschrijvingen, verdeeld over 4 klassen was de opkomst weer zeer talrijk. Er werd gestreden in de klassen Heren/dames Categorie 1 en heren/dames leeftijd 50+

Met name in de 50+ categorie zijn de afgelopen weken, voor kwalificatie om er in het finale weekend bij te kunnen zijn behoorlijk wat voor-wedstrijden gespeeld.

De organisatie, bestaande uit Cor Smulders, Hannie Looijmans en Martien Verdonschot hadden alles weer perfect geregeld om er een geslaagd kampioenschap van te maken.

matchplay heren 001Beide dagen werd in de baan alles goed in de gaten gehouden door onze marshall Marijke Smulders en waar nodig stond Harrie Peeters paraat om als scheidrechter op te treden. De baan was dankbaar voor de regen van afgelopen dagen en daarmee voor veel spelers erg prettig om op te spelen. De greenkeepers hadden op de zaterdag voor pin-positie blauw en voor de zondag positie rood gekozen. Zowel de zaterdag als de zondag was het erg prettig golfweer.

Op zaterdag, was het al vroeg behoorlijk druk. Een gezonde spanning onder de deelnemers tijdens het opwarmen, inslaan en voorbereiding aan de wedstrijd. Om 8.00 uur starten de eerste flights.

Bij de dames categorie 50+ speelt Gré Peeters tegen Yvonne van de Cruijs en Jacqueline van Oosterhout tegen Neli Marquez da Silva. Uiteindelijk is de winst voor Gré en Neli Marquez die dus op de zondag om de eerste plaats gaan spelen.

De heren 50+ gaan van start met een partij tussen Rinus van Mullekom tegen Wouter Vermijs en Leon Verkoelen tegen Rene Bakens. Winst is er voor Rinus en Leon en die twee gaan dus op de zondag spelen om de eerste plaats.

Dames categorie 1 speelt Sanne Gijsbers tegen Ann Jackson, Karin Jobse tegen Bernadette Raymakers en Truus Sanders tegen Miranda Raaijmakers. 

matchplay herena 001Winst is er voor Sanne en zij speelt om een finaleplaats tegen Marjolein van der Kruis welke met een “bye” de volgende ronde wist te bereiken. Ook Karin en Truus weten te winnen zodat ook zij om de finale kunnen gaan strijden.

Heren categorie 1 spelen op de zondag Rens van der Schouw tegen Gertjan van den Heuvel en Ted Schulkes tegen Rens Vendrig. Rens van der Schouw en Ted weten te winnen zodat ze in de middag om te eerste plaats mogen gaan spelen.

Matchplay blijft matchplay. De vorm van de dag, een beetje geluk of juist een beetje pech kunnen zeer bepalend zijn voor de uitslag. Elke hole wordt apart afgerekend om tot een einduitslag te komen. Mensen die dit spelletje vaker spelen zullen kunnen bevestigen dat het heel anders is dan stableford puntjes of strokes optellen. Altijd ook deze kampioenschappen zorgen voor verrassende uitslagen. De deelnemers maar ook de toeschouwers kunnen hierover meepraten.

matchplay damesss 001Uiteindelijk zijn alle punten verdeeld en wacht iedereen op een druk en gezellig terras op de prijsuitreiking verzorgd door de organisatie.

Uitslag Matchplay 2017

Dames 50+
1e Gré Peeters
2e Neli Marquez da Silva
3e Yvonne van de Cruijs
4e Jacqueline van Oosterhout

Heren 50+
1e Rinus van Mullekom
2e Leon Verkoelen
3e Wouter Vermijs
4e Rene Bakens

Dames cat. 1
1e Marjolein van der Kruis
2e Truus Sanders
3e Karin Jobse
4e Sanne Gijsbers

Heren cat. 1
1e Ted Schulkes
2e Rens van der Schouw
3e Rens Vendrig
4e Gertjan van den Heuvel

Het was weer een zeer geslaagd evenement. Met name dank aan de organisatie en uiteraard alle winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd. In september kunnen we weer van start voor de Strokeplay Kampioenschappen en hopen we weer op een groot aantal deelnemers.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen