Businessclub op bezoek bij Archive-IT

Op donderdag 10 november verzamelden diverse leden van Businessclub het Woold zich in Reuver voor het geplande bedrijfsbezoek bij BC-lid Archive-IT. CEO & mede-eigenaar Paul de Meulenmeester ontving ons met heerlijke Limburgse vlaaien (hoe kon het ook anders!) en ving het bezoek aan met een uitgebreide presentatie over zijn eigen loopbaan en Archive-IT als bedrijf, waar hij een aantal jaren geleden binnen de directie trad.

Archive-IT is specialist in digitalisering en oplossingen om te archiveren. Deze archivering gebeurt zowel fysiek als digitaal. Wat daarbij van groot belang is, is dat informatie altijd en overal op een uiterst veilige wijze toegankelijk dient te zijn. Zo zijn ze in meerdere landen actief, namelijk ook in Duitsland, België en Frankrijk. En dus ook in Reuver, waar onder andere 60 km aan palletopslag beschikbaar is. Hier kunnen klanten een plaats in de opslag jaarlijks huren en daar veilig hun informatie stallen. Ook biedt deze locatie plaats aan een grote hal, waar middels archiefmappen informatie wordt opgeslagen wanneer dit nog noodzakelijk is. Archive-IT biedt namelijk klanten de mogelijkheid om hun data te digitaliseren middels het inscannen van alle informatie. Aangezien dit een tijdrovend proces is, wordt er altijd vooraf besproken wat het gewenste plan van aanpak is. Zo gebeurt het dus onder andere ook dat klanten hun fysieke informatie in Reuver laten opslaan en wanneer zij iets nodig hebben dit opgevraagde gedeelte laten inscannen en zo stapje bij beetje de noodzakelijke informatie digitaliseren.

Aan wat voor informatie moeten we hierbij denken? Nou, denk aan medische archieven bij zorgorganisaties, gemeentelijke archieven, dossiers in het bedrijfsleven, maar ook personeelsdossiers. Door middel van onder andere slimme labeling, maar ook woord- & schriftherkenning, wordt data systematisch opgeslagen en zo niet alleen makkelijker teruggevonden maar biedt het ook de mogelijkheid om interne processen te optimaliseren.

De vier diensten sluiten naadloos op elkaar aan: fysiek archiveren in ons beveiligd archief, digitaliseren van informatie, vitaliseren van digitale data en tot slot software om digitaal te archiveren. Het bedrijf ondersteunt de transitie van papier naar digitaal en van data naar informatie: efficiënt, veilig en betrouwbaar.


Dan over naar de rondleiding. Verdeeld in 2 groepen nemen Paul en een van zijn collega’s ons mee door de locatie. We bekijken een aantal hallen waar de opslag plaatsvindt, waarbij zelfs een hal voorzien is van een blussysteem m.b.v. Co2. Dit, zodat bij brandgevaar er geen schriftelijke data verloren gaat door bluswater. Ook bekijken we het proces waarbij aangeleverde documentatie wordt ingescand, gecontroleerd en opgeslagen. Hierbij wordt er tevens gebruikgemaakt van een sluis als entree, zodat er nooit data per ongeluk buiten het pand kan raken. Een datalek is namelijk funest.

Na terugkomst verzorgde het personeel van Restaurant Volentieri een gezellige borrel met diverse hapjes, zodat alle aanwezigen het bedrijfsbezoek konden nabespreken. Na een dankwoord richting Paul en de rest van Archive-IT eindigde het bedrijfsbezoek rond de klok van 18.00 uur. Paul, hartelijk dank voor het gastvrije ontvangst bij je prachtige bedrijf. Ons heeft het een inkijkje gegeven in een niet alledaagse business, waarin nog genoeg uitdagingen én kansen liggen!


Volgende maand sluiten we het BC-seizoen af met een spectaculair Bye Bye Diner op donderdag 8 december. Tijdens dit diner vindt ook een korte jaarvergadering plaats én worden alle winnaars van de BC competities in 2022 in het zonnetje gezet. Bent u er ook bij? Deze avond is speciaal voor leden + partner en biedt plaats aan maximaal 80 deelnemers. Schrijf u dus snel in via E-Golf4U om zeker te zijn van deelname.

De eerste activiteiten in 2023:

  • Donderdag 12 januari | ‘Night golf’ op de verlichte Gezandebaan PAR-3
  • Donderdag 9 februari | Bedrijfsbezoek in het nieuwe pand van SHI in Asten