Businessclub kijkt terug op enorm geslaagde Business Challenge 2023

Donderdag 8 juni was een dag die om diverse reden al maandenlang met rood omcirkeld in de agenda’s stond. In de eerste plaats voor de Businessleden, aangezien dit voor hen hét hoogtepunt van het jaar is. In de tweede plaats voor het team van Het Woold, aangezien dit de grootste golfdag is die er georganiseerd wordt, daarom organisatorisch een flinke uitdaging en tevens zo veel motivatie met zich meebrengt om het toch maar weer voor elkaar te krijgen. Voor het eerst sinds 2019 was namelijk besloten om de challenge weer op één speeldag te organiseren.

Met zo’n 180 deelnemers (45 flights!) een “full house”. Rond de klok van 11.00 uur werden eerste deelnemers ontvangen met een koffie-/theebuffet en een heerlijk broodje asperge met prijswinnende ham van Keurslager & BC-lid Thomas Koppens. Voor de fanatiekeling stond de driving range vol met ballentorens om warm te slaan. Of ja, warm slaan… het was heerlijk zomers weer! Daarom dat een uurtje later het terras vol stond met deelnemers. Wanneer een team compleet was, dan mocht deze zich melden bij wedstrijdleiding Mieke & Sjaak om daar de scorekaart, routing & speluitleg in ontvangst te nemen. En dat niet alleen, ook kreeg iedere deelnemer een mooie schoenentas mee die gesponsord werd door Balans Group. Hierna mocht er een teamfoto worden gemaakt bij het nieuwe sponsorbord, waar hoofdpartners Rivez & Goorts+Coppens op vermeld staan.

Welkomstwoord & briefing

Om 12.15 uur openden Danique & Jan de briefing met een welkomstwoord en uitleg over de diverser horecamomenten die alle deelnemers konden verwachten gedurende de dag en avond. Hierna namen Rens & Fréderique het over voor het technische gedeelte van de briefing. Spelvorm was traditiegetrouw Texas Scramble “Super Ball”, dus iedereen mocht elke bal doorslaan (ongeacht of diegene de beste bal had geslagen). Nieuw echter die jaar was dat de wedstrijd bestond uit 17 holes. En die 18e hole dan? Daarover later meer. Hierna werd koers gezet naar de startholes en omstreeks 13.00 uur gaf de toeter het startsein voor het begin van de Challenge.

Paviljoencafé/foodplein/hole 10

Wanneer een flight hole 2, 4, 12 of 17 had gespeeld, dan mocht er pauze worden gehouden bij het paviljoen. Deze was aan het water ingericht als café inclusief bierwagen en mimosabar. Daarnaast kon op de heuvels achter hole 17 worden plaatsgenomen voor een van de twee eerlijke gerechten: een bisque en ravioli met truffel. Dit alles werd net als tijdens het diner geserveerd met bijpassende wijnen van Bernardus.

Aangezien tijdens het spelen van de lus hole 5 t/m 12 even duurt voor je weer terug bent bij het paviljoen, was er ook bij hole 10 een tussenstop ingepland. Hier kon iedereen genieten van heerlijke sushi met een witte wijn.

Verder verzorgde Riny Cortenbach ’s middags op het foodplein live entertainment.

Hole 17 | Beat the Pro (Rivez)

Dit was echter niet het enige entertainment op dat gedeelte van de baan. Op hole 17 mochten namelijk alle teams het opnemen tegen een van de 2 topamateurs die op Het Woold lid zijn, namelijk Dane Cvetkovic (hcp +5) en Bob van Beeck (hcp +2,6). Zij speelden om de beurt tegen een team, dat gewoon texas scramble doorspeelde. Naast dit voordeel hadden de deelnemers ook een lengtevoordeel, omdat Dane & Bob van wit speelden. Aan hen de uitdaging om de 45 teams te verslaan. Rivez had hier als weddenschap op gezet dat iedereen die de pro’s wisten te verslaan een doosje golfballen mee naar huis mocht nemen.

Uiteindelijk hebben de mannen zich goed geweerd en wisten slechts 10 teams de pro’s te verslaan! Zij kregen naast de golfballen ook allemaal een slag in mindering op hun totaalscore. Dit waren de teams van: 4Scenergy, Lagotronics/Mobiel Connect/Vaes&Linthorst, KKS, D-Torch/Mertens, Balans Group, Sensare, Storelux, Buiting & Hurkmans, K.N.M.T. & HPV b.v.

Dane & Bob, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

Hole 5 | The Fastest Hole in Golf (Goorts+Coppens)

En dan die 18e hole die buiten de wedstrijd werd gehouden. Dit was de PAR-3 hole 5 en hier was het niet zaak om een zo laag mogelijke score neer te zetten, maar juist de bal zo snel mogelijk in de hole te krijgen. Een hole speedgolf dus. Voor de nog niet bekende lezer: de tijd gaat pas lopen als de bal bij het afslaan wordt geraakt en stop pas wanneer de bal in de hole zit. Hierbij mogen de andere teamgenoten zich tactisch verspreiden over de hole, dus op plaatsen waar zij verwachten dat de bal terecht kan komen. Bij het neerkomen van de bal mag er pas worden verder geslagen op het moment dat de bal volledig tot stilstand is gekomen. En er moet in een vaste volgorde blijven worden geslagen, dus als alle spelers eenmaal hebben geslagen en er is nog niet uitgeholed, dan moet speler 1 (die de afslag verrichte) weer slaan.

Dit leverde schitterende taferelen op en werd allemaal gecoördineerd door werknemers van Goorts+Coppens. Zij hadden de hole verder aangekleed met een grote klok om de tijden waar te nemen, een spandoek en merchandise van G+C (golfballen, handdoekjes & flesjes water). Ook sponsorden ze voor 3 teams prijzen, namelijk (lokale) groentepakketten. Deze waren bestemd voor het snelste team en twee teams die wel een “aanmoedigingsprijs” verdienden. Dit waren uiteindelijk de teams van FIERS Groep & D-Torch/Mertens. De een omdat er nogal wat meters moest worden gerend (een paar keer terug naar de teebox voor een nieuwe bal), de ander omdat er tijdens het spelen een bal verdween onder een boompje. Met heel veel moeite kregen zij allebei een tijd van zo’n 2,5 minuten op de klok.

Het team van Movico wist de hole het snelste te spelen met een tijd van 18,9 seconden. Bizar snel en ze werkten als een geoliede machine samen (al helpt een afslag die op een paar meter van de vlag eindigt ook wel mee!). In elk geval bracht dit onderdeel bij alle teams een hoop plezier en enthousiasme met zich mee, dus misschien gaan we dit onderdeel nog vaker terugzien op Het Woold.

Diner & prijsuitreiking

Vanaf half 7 stroomden de eerste teams weer uit de baan en het uur daarna kwamen alle deelnemers geleidelijk binnen. Tijd om op te frissen en gereed te maken voor het diner. Deze bestond uit een aantal foodstands, waar coquilles en Iberico rib fingers werden bereid door een deel van het keukenteam. Het andere deel van het keukenteam was ondertussen in de keuken druk om het walking dinner, bestaande uit 6 kleine gerechten, voor te bereiden. En voor wie nog trek had kon daarna richting de ijskraam van IJssalon Bacio die op het terras aanwezig was. Op de achtergrond verzorgde DJ Draaimakers (Tim Raijmakers) de gehele avond een lekkere set muziek, van 70’s en 80’s tot aan hitjes. Dit allemaal vanuit zijn oldtimer.

Omstreeks 21.00 uur begonnen Rens & Danique aan de prijsuitreiking, maar niet voordat Rens zijn dankwoord uitsprak naar wedstrijdleiding Mieke & Sjaak, het team van golfrestaurant Volentieri en uiteraard alle deelnemer voor hun enthousiasme en gezelligheid die dag. Naast de winnende flights van de onderdelen op hole 5 & 17 werden ook onderstaande winnaars bekendgemaakt:

Longest drive (hole 1) | Guus Quaedvlieg (Buiting & Hurkmans) & Maxime Schepers (Rivez)

Nearest to the pin (hole 8) | Mark Mollen (BAA) & Mariëlle Hoebers (Bulsara Maximus)

Tweary (hole 16) | team Buiting & Hurkmans

Tweede plaats | team Bouwcenter van Hoppe – Centen & Slow Food Masters | Arjan Ahout, Harrie van Breugel, Herres & Imre van Baars | netto 59 slagen (bruto 65) | Zij winnen een dagarrangement op Het Woold, bestaande uit 18-holes en diner.

Eerste plaats | team Buiting & Hurkmans | Ben Buiting, Stijn Smits, Guus Quaedvlieg & Bram Vervoort | zij winnen allen 2 vouchers voor zowel Golfbaan Stippelberg als DGC De Gelpenberg, beide banen waar dit jaar de Pro Golf Tour wedstrijden worden gespeeld.

Ben nam als aanvoerder van het winnende team het woord om zijn dank uit te spreken naar de organisatie van het evenement, het bedienende personeel en bedankte ook alle deelnemers voor hun aanwezigheid. Volgens hem was het weer duidelijk waarom dit hét hoogtepunt van het jaar was en hij hoopte voor iedereen dat hij/zij ook in 2024 weer aanwezig zal zijn.

Voorzitterschap

Hierna werd de microfoon overgedragen aan Henk Hoeks, voorzitter van de BC sinds het eerste uur. Mede dankzij hem groeide onze BC uit tot de bloeiende en grote club die het hedendaags is, met ondernemers van meer dan 100 bedrijven. Hij kondigde aan dat dit de laatste Business Challenge onder zijn bewind is en hij draagt zijn voorzitterschap over aan Hans Martens van NobraCars. Henk heeft er alle vertrouwen in dat Hans deze functie geweldig zal gaan invullen. Hans bedankte op zijn beurt Henk en Het Woold voor het vertrouwen dat hem wordt toebedeeld en ziet uit naar de aankomende periode. Een groot applaus voor beide heren volgde. Bij de volgende BC bijeenkomst op donderdag 13 juli zullen beide heren elkaar onderwerpen aan een diepte-interview, hiervoor is de inschrijving in E-Golf4U al geopend.


Hierna bleef het nog lang gezellig op het terras. Toen ondergetekende huiswaarts keerde rond de klok van 23.30 uur was de helft van de gasten nog aanwezig en werd er zelfs gedanst! Het kan niet anders dan dat iedereen die erbij was op vrijdagochtend wakker werd en met een glimlach terugdacht aan donderdag 8 juni.

Zoals bekend is de Business Challenge ieder jaar op de 2e donderdag in juni, dus markeert u ook alvast donderdag 13 juni 2024?


Wilt u terugkijken hoe de Business Challenge 2023 eruit zag, of bent u op zoek naar uw teamfoto bij het sponsorbord? Via onderstaande button komt u uit bij de shared folder met daarin al het beeldmateriaal dat er die dag gemaakt is.

Namens de organisatie van de Business Challenge 2023,

Rens van der Schouw