Businessclub februari: winterlus in teamverband

Zelden is een winter zo zacht geweest. Zelfs headgreenkeeper Henk Loomans kan zich geen winter op onze golfbaan herinneren waarop de temperatuur slechts sporadisch (het lijkt zelfs per ongeluk) in de buurt van of onder de 0 graden uitkwam. Het gevolg hiervan is dat de zachte omstandigheden zorgen voor vochtig weer en veel neerslag. Dit in combinatie met weinig zonuren heeft ertoe geleid dat Het Woold deze winter al een aantal keren gesloten is geweest en we momenteel zelfs op de “good-old” winterlus spelen om de te natte holes te sparen van langdurige schade: hole 1 t/m 4 en 13 t/m 18 zijn geopend om zo hole 5 t/m 12 te sparen.

Het feit dat het Welcome Back Dinner van de Businessclub in verband met een aantal Coronabesmettingen binnen het keukenteam afgelast werd, weerhield een aantal fanatieke leden er niet van om op donderdag 10 februari de strijd met elkaar aan te gaan op de eerder genoemde winterlus. Dit seizoen zullen er in de formats van de Businessclub competities een aantal wijzigingen plaatsvinden die ervoor moeten zorgen dat er meer contact ontstaat tussen de leden. Een van deze wijzigingen is het vaker spelen in teamverband. Op 10 februari kregen de deelnemers hier al een klein voorproefje van, aangezien ze in teams van 3 of 4 Texas Scramble speelden over een wedstrijd van 10 holes.

In de ochtend viel er (hoe kon het ook anders!) opnieuw wat neerslag, waardoor de wedstrijdleiding nog even twijfelde over het wel of niet door kunnen gaan van deze alternatieve wedstrijd. Gelukkig trokken de donkere wolken rond het middaguur weg en kon er ‘s middags gespeeld worden. En er werd goed gespeeld door alle teams: iedereen bracht een score rond level par binnen. Eén team stak er echter met kop en schouders boven uit, namelijk het team van Ben Buiting, Hans Deimann & Christian Meulendijks. Zij kwamen uit op een score onder par met behulp van meerdere birdies op hun scorekaart en ontvingen een kleine attentie om mee naar huis te nemen. Dit allemaal onder het genot van een aantal heerlijke borrelplanken die het team van Volentieri gereed had bij binnenkomst.

De bijeenkomst werd afgesloten door de afsluitende vraag: “Wie heeft er van ons post ontvangen?”. De handen werden massaal de lucht in gestoken, aangezien het bestuur van de Businessclub deze week alle bedrijven fysieke post heeft gestuurd met daarin de uitnodiging voor dit seizoen en de uitleg van alle wijzigingen die zullen plaatsvinden.

Hopende op beter weer zien we graag alle BC-leden weer op donderdag 10 maart voor de aftrap van de Woold Business Cup met daarbij aansluitend het inhalen van het Welcome Back Dinner. Met de verdere versoepelingen voor de horeca in het vooruitzicht kan het volgende maand niets anders dan een geweldig bijeenkomst van de Businessclub worden. We zien u graag dan!

P.s. Wilt u ook graag een bijdrage leveren aan de verslagen over de activiteiten van de Businessclub? We zijn nog op zoek naar iemand om het team van reporters uit te breiden. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Danique of Rens.