Businessclub 11-7-2019

golfenindepeelNa een fantastische businesschallenge in juni, is er nu weer een ‘normale’ ronde op de tweede donderdag van de maand voor de Rabobankcompetitie.

Ondanks de vakantie toch een aardige bezetting; 23 deelnemers aan de 18 holes competitie en 28 deelnemers aan de 18 holes competitie.

Prettig weer en een fantastische baan zorgen voor een aangename middag.

Als je ’s morgens nog moet werken is het altijd wel een gehaast om op tijd bij het Woold te zijn. Tenminste in mijn geval. Gelukkig is er een taxiservice en kan ik (gadegeslagen door mijn flightgenoten, die ongebreideld blijk geven van enige vorm van jaloezie) gratis meeliften met de hoornblazer, die de start geeft met de shotgun!! Wat een mooi begin van dit rondje golf!

We genieten van het spel, een goed gesprek en humor. We worden verrast door een heerlijk broodje met gerookte zalm en Hollandse garnalen. Heerlijk zo’n hapje na een holetje of 9. Na de wedstrijd strijken we neer op het terras en kunnen we genieten van een heerlijk diner. Och het ritueel is u zo onderhand wel bekend. Verwennerij met 3 cijfers achter de komma.

Bij de bedrijfspresentatie worden we verrast door een nieuw lid, genaamd Jola Criens van Personeelstrainer. Een dame met een Poolse achtergrond, die nagenoeg accentloos Nederlands spreekt. In mijn ogen heeft zij als missie om de Oost-Europese en de Nederlandse cultuur met elkaar in verbinding te brengen binnen het bedrijfsleven, zodat de onderlinge samenwerking binnen bedrijven met een multicultureel personeelsbestand geoptimaliseerd wordt. Immers als we goed samenwerken, dan boeken we ook een mooier bedrijfsresultaat. Trainingen in de Nederlandse taal en leiderschapstrainingen voor Nederlandse en buitenlandse teamleiders horen tot de corebusiness van het bedrijf van Jola. Tot haar klantenkring behoren Nederlandse bedrijven in de agrarische sector, maar ook in foodsector, de logistieke sector en de bouw.

Op de vaste vraag welk advies zij aan haar collega-ondernemers zou willen geven, reageert ze aanvankelijk een beetje overdonderd. Haar antwoord is daarmee niet minder raak; “Zie de mens achter de medewerker!” Wat een mooi slot van deze bedrijfspresentatie.

Winnaars:
Dames: Vivian Schriks met 39 sf-punten
Heren: Joep Linden met 38 sf-punten

Neary heren: Rico van Rijsbergen
Bij de dames geen neary.
The longest dames: Marij Coolen
The longest heren: Luc van Munster