Business Challenge: GROOTS!

dakpan 1200

Ik ben rond 23.30 uur naar huis gegaan. Heerlijke dag gehad. Fijn gezelschap. De nodige ontspanning. Lekker gegolfd. Veel gelachen. Leuke mensen ontmoet. Goede wijnen gedronken en overmatig heerlijk gegeten. Och, u herkent het allemaal. De Business Challenge van het Woold is legendarisch om het hoge niveau. “GROOTS” in hoofdletters!

Bij het afrekenen vraag ik achteloos aan een medewerkster hoe laat ze die dag begonnen is met werken. Het antwoord: 10.15 uur. Die blijft ff hangen.  Al 13 uur in de weer om ons te voorzien van (bijna) alles wat aangenaam is in het leven.

Ik ben haar deze dag 4x tegen gekomen. Vanmorgen bij de ontvangst, waar ze een kopje koffie serveerde en me welkom heette op deze dag. Later in het ons bekende glazen prieel bij hole 3, 4, 17 en 13, waar ze met elan de bouillabaisse uit de theepot in mijn bord goot. (Die plek was overigens wel wat verwarrend deze keer. Want wat was het nou? Een centraal gelegen restaurant aan het water of een luxe slaapkamer waar iedereen ff een powernapje kon doen?)

bc001 1200

Ik tref haar weer in het restaurant voor het diner. Snel en behendig loopt ze met volle en warme borden door het restaurant, om iedereen een heerlijke voortzetting van het diner te bieden. En dan nu, bij het afrekenen waar ze me ook nog een fijne nacht toewenst.

Waar ik geen deelgenoot van ben is haar zorg als iedereen al naar huis is. Want ik neem aan dat de werkdag nog niet voorbij is. Er zal ongetwijfeld opgeruimd en schoongemaakt moeten worden, zodat het clubhuis de volgende dag weer helemaal spic en span is.

Is de Business Challenge GROOTS omdat wij als leden een buitje doorstaan om de 18 holes te lopen? Is de Business Challenge GROOTS omdat wij als leden de verwennerij heerlijk laten smaken?

Is de Business Challenge GROOTS omdat de prijzen aan het einde van de dag onder enkelen van ons verdeeld worden?

eten aan het water 1200

In mijn ogen is de Business Challenge GROOTS omdat de beschreven medewerkster symbool staat voor alle medewerkers èn vrijwilligers die de hele dag èn avond in de weer zijn om alles wat nodig is aan te slepen in de baan. Zij staat symbool voor diegenen die alles in het werk stellen om de golfbaan in topconditie te brengen. Het is GROOTS omdat er bij elke stop een prachtig veldboeket staat, de tafels keurig gedekt zijn, de koffie à la minute lekker vers gezet wordt en de koekjes tijdig bijgevuld zijn. Het is GROOTS omdat opgemerkt wordt dat mijn glas leeg staat en men vriendelijk vraagt of ik nog iets wens te drinken. Het is GROOTS omdat de keukenbrigade in staat is om 179 deelnemers van heerlijke hapjes, gerechten, cocktails, voor- hoofd- en nagerechten te voorzien. Het is GROOTS omdat er chauffeurs geregeld zijn die ons ook nog naar huis brengen, mochten we besloten hebben om een extra glaasje te nuttigen.

Het is GROOTS omdat 179 deelnemers van het begin tot het einde in de watten worden gelegd.

zegwaard 1200De Business Challenge gaat niet over onze uitdaging om 18 holes te lopen en er het beste van te maken. Het gaat over de Challenge die de staf van het Woold aangaat om deze dag perfect te laten verlopen. En wij als deelnemers mogen hier een bijdrage aan leveren door een oprecht dankjewel te uiten tegen al die medewerkers, die deze Challenge aangaan en tot een goed einde brengen.
Dus voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de Business Challenge; “Het was GROOTS wat jullie voor ons gedaan hebben! Heel veel dankjewel daarvoor!”

Marij Coolen
MC training & coaching

 

De uitslagen

Longest
Hole: 18
Dames: Sarah Carpenter
Heren: Derk Jolles

Tweary
Hole: 16
Team: Slow Food Master
Afstand: 0,34 meter

Neary

Hole: Alle par-3’s

Hole 5: Ruud van de Ven
Afstand: 6,07 meter

Hole 14: Rico van Rijsbergen
Afstand: 1,20 meter

Hole 17: Wilma van de Laar
Afstand: 0,92 meter

Hole 8: Piet de Jong
Afstand: 0,37 meter
Bed Sonnemans De Slaapfabriek

 Winnende teams

2e plaats 
Team: Zegwaard
Robert de Vries
Ferry Klap
Auke Smit
Jan Zegwaard
Nettoscore: 47
Brutoscore: 73
Stableford: 61

1e plaats
Team: DakPan
Wim Janssen
Erik van Oosterhout
Tomy Klein Zieverink
Armand van Diessen
Nettoscore: 46
Brutoscore: 71