Businesclub juni: tropische Rabocompetitie

Hoe koud en nat het voorjaar was, zo zonnig en warm is het nu. De maand juni onderscheidt zich deze maand met tropische temperaturen en veel zonlicht, iets waar iedereen lang naar uit heeft gekeken. De leden van de Businessclub speelden op donderdag 10 juni een nieuwe ronde van de Rabocompetitie en zoals net zoals de zon straalde meldde iedere deelnemer met stralende glimlach bij de wedstrijdleiding voor aanvang van de wedstrijd.

Na het uitreiken van alle scorekaarten werd het format van deze editie tijdens de briefing van Danique nog even kort uitgelegd. De 18-holes wedstrijd begon om 13.30 uur shotgun met het spelen van hole 1/tm 9  en de deelnemers mochten daarna bij het paviljoen aanschuiven, waar een deel van het team van Volentieri hen op stond te wachten voor een heerlijk voor- & tussengerecht. Zoals op onderstaande foto’s te zien stond er een heus “pop-up” terras rondom de green van hole 17 klaar met schitterend uitzicht. Wanneer iedereen klaar was met eten kon de wedstrijd vervolgd worden op hole 10 t/m 18.

De 9-holes wedstrijd voegde zich vanaf 16.30 uur ook in de baan op hole 1 t/m 9. Ook zij werden gedurende hun ronde ontvangen bij het paviljoen. Ondertussen werd er op hole 17 gewoon gegolfd, waardoor er tijdens het eten ook gekeken kon worden naar de kunsten van de andere BC-leden. Onder toeziend ook blijkt golf dan soms toch nét iets lastiger te zijn.

Na het afronden van de laatste holes keerden beide wedstrijden terug op het terras bij het clubhuis voor het hoofdgerecht en dessert. Ondertussen kon de wedstrijdleiding de standen opmaken. Bij de Rabocompetitie telt de beste 9-holes stableford score mee voor het klassement en opvallend veel deelnemers brachten binnen dit format een goede score binnen ondanks de hitte. Voordat voorzitter Henk Hoeks de dagwinnaars bekendmaakte werd er eerst aandacht besteed aan BC-lid Berno Joosten van Lagotronics Projects B.V. voor het bedrijfsinterview.

Berno is sinds eind 2019 lid van onze Businessclub en inmiddels mede-eigenaar van Lagotronics Projects. Voor wie het bedrijf niet kent: hun expertise ligt op het gebied van audio, video & LED, waarbij het bedrijf projecten levert zowel regionaal als wereldwijd. Ook is Berno voorzitter van Jong Management VNO – NCW regio Limburg-Noord. Daarnaast kreeg Berno van Henk Hoeks de vraag gesteld waarom hij juist voor onze BC heeft gekozen. Een vraag die niet voorbereid was, maar wel met mooi antwoord: volgens Berno kunnen we onze Businessclub zien als een echte, hechte club, waarbij de business later komt. De gunfactor naar elkaar is hoor en gezien de vele knikkende gezichten op het terras hoefde daar verder weinig aan toe worden gevoegd.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking met, zoals eerder vermeld, uitstekende scores!

Longest drive (hole 1)

  • Heren: Paul van Vroonhoven
  • Dames: Miranda Raaijmakers

Nearest to the pin (hole 8)

  • Heren: Paul van Vroonhoven
  • Dames: Femke van der Horst

Lagotronics heeft voor bovenstaande winnaars extra prijzen gesponsord.

Dagwinnaars Dames

  • 1e plaats: Miranda Raaijmakers | 23 punten
  • 2e plaats: Carla Verkeste & Marja Verbeek | 22 punten

Dagwinaars Heren

  • 1e plaats: Paul van Vroonhoven* | 22 punten
  • 2e plaats: Arie Berkers & Frans Sijben** | 22 punten

*1e o.b.v. zowel matching cards als laagste bruto score

**Frans Sijben gedeeld 2e na correctie

Het is een understatement om te zeggen dat Miranda en (vooral) Paul een goede wedstrijd gespeeld hebben!

Aansluitend sloot Henk Hoeks af met een paar korte berichten. De Business Challenge is gezien het recordaantal inschrijven opgesplitst in 2 speeldagen, op 9 & 16 september, wat mede het gevolg is van de groei van de Businessclub. Inmiddels zitten we op 113 bedrijven, iets waar we samen enorm trots op mogen zijn. In de toekomst zullen we daarom bij speciale gelegenheden met een maximum aantal inschrijvingen rekening gaan houden met de hoeveelheid deelnames aan de reguliere Rabocompetitie, om zo actieve BC-leden voorrang te kunnen geven.

Volgende evenementen:

  • Donderdag 24 juni Matchplaycompetitie
  • Donderdag 8 juli Rabocompetitie

Om 22.00 uur was het “de hoogste tijd” om een einde te maken aan deze schitterende, gezellige dag gezien de sluitingstijd van de horeca. We verwelkomen alle BC-leden graag snel weer bij bovengenoemde evenementen.