SAMEN houden wij onze banen in TOPconditie

Tijdens het winterseizoen proberen we op de “Vier Eijckenbaan” toch zoveel mogelijk vanaf de gewone tee boxen en op de grote zomergreens te blijven spelen. Onze baan is voorzien van een uitgekiend drainagesysteem dat het overtollige water afvoert. Zo voorkomen we dat de baan te nat wordt en snel verzadigd raakt. Als we samen goed op de baan letten kunnen we deze in topconditie houden, lang blijven bespelen en er direct voor zorgen dat de baan er in het voorjaar perfect en nog beter bij ligt.

Vooraf mag ik vaststellen dat door alle activiteiten die door de vereniging en de baaneigenaar zijn ontplooid er een enorme vooruitgang is vast te stellen in de betrokkenheid van de leden bij het onderhoud van onze banen. Ball marks worden veelal goed gerepareerd en ook worden er meer plaggen teruggelegd. We streven hier echter steeds naar nog meer verbetering! Ook het toezicht door onze marshalls helpt hier menigeen op de goede weg.

Voor de komende tijd zijn er nog enkele punten waarvoor ik graag uw aandacht vraag:

  • Maak op de greens geen draaiende bewegingen met uw golfschoenen; de spikes wrikken dan het gras los van de wortels; doe een stap terug en loop weg.
  • Als er op de green water omhoog komt als u er gaat staan, plaats dan de bal buiten het tijdelijk water volgens de geldende regels (Regel 16.1d ).
  • Loop niet onnodig over de “mounts” en de schuine stukken bij greens en tee boxen; blijf hier zeker weg met buggy’s en trolleys; ook hier trapt men gemakkelijk de grasmat kapot en met een buggy wordt de grasmat op die plaatsen onherstelbaar beschadigd.
  • Wanneer buggy’s zijn toegestaan volg dan de aangegeven buggy route en blijf ver van de greens.
  • Bruggen kunnen glad zijn!
  • Momenteel dient u de winterregels in acht te nemen

Wij doen ons uiterste best om voor u de baan in TOPconditie te houden – help ons daarbij.

Namens alle greenkeepers,
Henk Loomans.