BC-leden putten vertrouwen uit de presentatie van putting coach Rob Mouwen

Afgelopen donderdag, 9 maart, verzamelden de ingeschreven leden van de Businessclub zich omstreeks 18.00 uur voor de maandelijkse bijeenkomst. Niet de standaardtijd van 15.00 uur, aangezien de 9-holes wedstrijd helaas afgelast moest worden door de eerder gevallen sneeuw en de neerslag die overdag viel. Daar waren de aanwezigen echter totaal niet rouwig om: golfen, ja heel graag! Maar het moet natuurlijk wel leuk blijven. De golven op de Vier Eijckenbaan werden daarom verstandig niet getrotseerd.

Wel werd bij binnenkomst iedereen uitgedaagd voor een experiment van de golfopleiding: iedereen mocht een aantal putts maken op verschillende puttingmatten in de hal van het clubhuis en in het puttingcenter met daarbij assistentie van pro’s Rob, Nick, Stijn & Kenzo. De uitkomst van het experiment bleef nog even geheim voor later op de avond.

Daarna was het tijd voor een korte borrel om met elkaar bij te praten en vervolgens kon er worden aangeschoven voor het 4-gangen diner wat het keukenteam in petto had. Tussen de gangen door werd Rob Mouwen, als sinds dag 1 head pro van Het Woold, geïnterviewd door voorzitter Henk Hoeks. Hij vertelde over hoe hij is begonnen in Asten-Heusden, zich later verdiepte in zijn specialisatie putten en uiteindelijk coach is geworden van meerdere tourspelers & topamateurs, waar Joost Luiten natuurlijk de meest bekende van is. Ook werd de rest van het team, te weten Nick Goedhart, Stijn Willekens & Kenzo Vlassaks voorgesteld. Zij hebben ieder hun eigen specialisatie:

  • Nick – golfers met een beperking
  • Stijn – startende golfers & jeugd
  • Kenzo – data, voornamelijk op het gebied van swing & wedge game

Uiteindelijk kwamen we uit bij een tip voor alle aanwezige BC-leden, waar Rob terug kon vallen op het experiment van eerder die avond: bij de rechte putts waren de scoringspercentages beduidend beter dan de putts die op de schuine vloer zijn gespeeld. Train daarom zo vaak als het kan op putts met break, want hier valt verreweg de meeste winst te behalen. Ga daarbij tijdens je golfronde ook uit van de beste versie van jezelf. Wat is je volledige potentie? Dit is een betere mindset dan een “wat als er .. gebeurt” gedachte bij het slaan van een bal.

Verder kondigde Rob aan dat hij bij de edities van de RIVEZ Business Cups in april, mei, juli, september & oktober voorafgaand vanaf 15.00 uur putt-sessies zal verzorgen voor de deelnemende Businessleden om hen optimaal voor te bereiden op de wedstrijd die gespeeld gaat worden. De exacte informatie en het aanmelden volgt spoedig per mail.

Het bleef daarna nog lang gezellig in restaurant Volentieri en om bij de woorden van voorzitter Henk Hoeks aan te sluiten: “volgende maand zal er hoe dan ook gegolfd worden!”. Dus, weer of geen weer, op donderdag 13 april trekken we de baan in voor echt de allereerste wedstrijd in 2023. Inschrijven is al mogelijk via E-Golf4U! Graag tot dan.