Baanverbeteringen op holes 12 en 8

hole 12 1200In de wintermaanden wordt traditioneel ‘groot onderhoud’ gepleegd aan de golfbanen op Het Woold. Afgelopen jaar werden de holes negen, tien en elf verbeterd. Ook dit jaar worden er weer diverse wijzigingen doorgevoerd.

Dit keer ligt de focus op het verbeteren van de holes 8 en 12. Baancommissie, greenkeepers en overige ‘uitvoerders’ gaan er alles aan doen om voor u de overlast tot een minimum te beperken.

Wat gaat er dan precies veranderen?

 

Dat wordt mede duidelijk aan de hand van onderstaande tekening en de uiteg van Han Wessels 

hole7 12

De wijzigingen houden het volgende in:

  • Tussen hole 7 en hole 12 is een poel gemaakt op de plaats va een rietveld. Naast de poel is een hoger gelegen heidegebied aangelegd, gelijk aan de hoger gelegen heidegebieden in dit deel van de golfbaan.
  • Aan de rand van de fairway van hole 12 tegen de bosrand wordt een lichte verhoging van de het speelgebied aangebracht dat zal worden gemaaid als rough en semi-rough met op de toppen heide en een enkele boom of brem. In de dogleg komt een bunker.
  • De carry van hole 12 krijgt een ander uiterlijk. Naast de blauwe en rode tees wordt een vlak gebied gemaakt, laag gelegen met kans op dopheide. Het zal bij de rode en oranje tee overgaan in een droger heidegebied dat zal doorlopen in de carry van hole 8. Daar ontstaat dan tussen de tees en de fairway een stukje heide.

De baancommissie, onder leiding van Han Wessels is voortdurend bezig met het beter maken van de banen en holes. De commissie staat daarbij altijd nadrukkelijk open voor suggesties voor verbeteringen door de golfspelers op Het Woold. U vindt HIER meer info over deze commissie. Heeft u wensen of suggesties? Maak ze kenbaar aan een van de commissieleden!