NGF competitiethriller op de Gulbergen.

NGF competitiethriller op de Gulbergen.

Donderdag 5 mei is traditioneel bevrijdingsdag. Gezien alle ontwikkelingen in Oekraïne is het weer extra duidelijk hoe belangrijk vrijheid is. En hoe kun je de vrijheid beter vieren dan met een heel fijn team, onder perfecte weersomstandigheden te strijden om het kampioenschap in poule M225. Het Woold-2 en Bleijenbeek-1 deelden voor aanvang de eerste plaats met 6 punten uit 3 wedstrijden waarbij Bleijenbeek precies één hole meer gewonnen had in al die wedstrijden dan ons team. Wij konden dus kampioen worden, zelfs met een gelijkspel als we er maar voor zorgden dat we zegge en schrijve één hole méér zouden winnen dan Bleijenbeek, onze tegenstander van de dag. Voorwaar een spannend uitgangspunt.

De wedstrijden begonnen véél later dan normaal. De caddiemaster van de Gulbergen had een groot aantal greenfee-spelers ingeboekt en het was hem ontschoten dat er competitie zou zijn.

Gestart met de singles, de spanning was om te snijden. Bleijenbeek won 3 singles en wij 3. Gewonnen holes, Bleijenbeek 20 en wij 19. Dat leverde 8 punten op voor Bleijenbeek en 6 voor ons. Het verschil was met 1 hole toegenomen. Daarna de  dubbels, nu moest het gebeuren. Wij wonnen 2 dubbels, Bleijenbeek 1, wij wonnen 9 holes, Bleijenbeek ook. Dat leverde 5 punten op voor ons en 3 voor Bleijenbeek. Eindstand  11-11 met over alle 9 wedstrijden één hole extra winst voor Bleijenbeek. Eén hole, precies die ene hole die wij hadden moet hebben. Eindstand: beiden 7 punten uit vier wedstrijden. Bleijenbeek 2 holes meer gewonnen over in totaal 36 partijen. Met een kleiner verschil geen kampioen worden is niet mogelijk. Wat blijft hangen na de teleurstelling is trots. Wij hebben genoten van samen competitie spelen inclusief alles wat daarbij hoort, zoals gezamenlijk trainen, voorspelen en wat verder zoal voorbij komt. Wij zien nu al uit naar 2023.

Namens Het Woold, dames 50+ 2,

Dolly Veldman.