Voorbereiding Heren 1 36-holes op NGF Competitie 2023

Over zo’n 4 weken start het NGF Competitieseizoen en ook het vaandelteam van de vereniging, Heren 1 36-holes, is al een aantal maanden in voorbereiding. Sinds 2017 komt ons team uit in de 1e Klasse van de 36-holes afdeling, wat staat voor het een-na-hoogste niveau van Nederland. Iets om trots op te zijn, maar waar voor elk punt hard gevochten dient te worden.

Sinds december zijn de serie lessen en trainingen gestart bij pro’s Nick & Rob. Meerdere momenten in de maand zijn er lesmomenten, van speciale putt-sessies in het Putting Center tot aan shortgame-lessen en technische trainingen op de driving range. Alles komt aan bod om zo begin april in vorm aan de start te verschijnen.

Onze samenstelling is bijna identiek aan vorig seizoen. Net als in 2022 maken Rens Vendrig, Jules Meuffels, Ted Schulkes, Taylor Bidlot & Rens van der Schouw deel uit van de basisspelers. Hier is in 2023 een “rookie” aan toegevoegd, die wel al zo’n 17 jaar op Het Woold rondloopt: Nick Goedhart. Voor het eerst mogen PGA Professionals ook deelnemen aan de NGF Competitie en we zijn blij daarbij Nick aan ons team te hebben kunnen toevoegen. Verder zijn Nick Bronzwaer en Raymond Koster onze reservespelers dit seizoen.

Iets wat ook iedere winter in het voorbereidingstraject is opgenomen is het teamuitje. Steeds organiseren andere teamleden een ludieke activiteit, die tot op de dag zelf geheim blijft. Ditmaal was het de beurt aan Ted & Rens S. en zij planden een uitstapje naar Topgolf in Oberhausen. Voor wie daar (nog) niet bekend mee is: Topgolf is een Amerikaans driving range concept, waarbij er zowel door niet-golfers als golfers van alle niveaus leuke spellen kunnen worden gespeeld. Dit aangekleed met muziek, live scoring en uiteraard een hapje & drankje. Een soort bowling-concept, maar dan gericht op de golfsport. Enorm populair in de VS sinds begin 2022 ook te vinden in Oberhausen. Daarom werd besloten om koers te zetten richting de Oosterburen om de proef op de som te nemen.

En met succes: enorm goede service, geweldige sfeer en een leuk aanbod van verschillende spellen. Clubs & ballen zaten uiteraard inbegrepen. Zo werd er, onder het genot van wat eten en drinken, driftig “geoefend”. Wie er gewonnen heeft? Goede vraag, door de hoeveelheid gespeelde spellen (& de nodige versnaperingen) denken we dat de teamspirit de grote winnaar was die avond. Gezien de reistijd (vanuit Het Woold iets meer dan 1 uur rijden) zullen we in de toekomst daar vast en zeker nog eens te vinden zijn.

Het is in elk geval zaak om de aankomende weken flink door te blijven trainen. We sluiten onze voorbereiding eind deze maand af met een oefenwedstrijd tegen het 27-holes team van de Haenen op diezelfde baan, waar we tevens kunnen voorspelen op onze eerste competitiewedstrijd.


Vanaf april is er wekelijks weer een verslag te lezen over de speeldagen van ons team.

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw