Veranderingen  Handicapsysteem

scorecard001Met onmiddellijke ingang is er aanntal veranderingen doorgevoerd aan het handicap registratiesysteem dat we op het Woold gebruiken. Onderstaand geven we u een uitleg van de belangrijkste veranderingen.

Wat verandert  er:

Vooraf registratie en invoeren scorekaart

 

Het vooraf registreren van de qualifying scorekaart is een belangrijk onderdeel van het handicapsysteem en kan via de volgende systemen:

  • via de website van de golfclub
  • via de digitale zuil op de golfbaan
  • via de app van GOLF.NL

Het is ook toegestaan om een mondelinge afspraak te maken op de 1ste tee en de scorekaart na de ronde via een van bovenstaande systemen in te voeren. Deze optie is toegevoegd om spelers te stimuleren meer qualifying kaarten in te leveren.

Inleveren en bewaren van de scorekaart

De fysieke scorekaart hoeft niet meer te worden ingeleverd als de scorekaart digitaal is ingevoerd. De digitale scorekaart is het bewijsstuk voor de kaart die gespeeld is. Bij twijfel kan de handicapcommissie contact opnemen met de betreffende speler en/of marker.

Meerdere 9-holes scores Het is toegestaan om meerdere 9-holes scores op één dag te registreren, mits deze geen onderdeel zijn van dezelfde 18-holes ronde. Denk hierbij aan twee keer 9 holes op verschillende banen of als er in de ochtend en in de middag 9 holes worden gespeeld op dezelfde baan.

Het streven is om iedere ronde een qualifying kaart te lopen.

De handicapcommissie

Het handicapsysteem maakt het mogelijk dat alle golfers met én tegen elkaar kunnen spelen en is het meest unieke en onderscheidende element in onze sport. De handicapcommissie heeft een essentiële rol in dit systeem. Als handicapautoriteit is deze commissie de ambassadeur voor het gebruiken van het handicapsysteem binnen de golfclub. Daar waar in het verleden de rol van de commissie zich vooral richtte op de controle van de scorekaarten zelf, is deze nu veel meer gericht op het motiveren van golfers tot het inleveren van meer qualifying scores. Uiteraard heeft de handicapcommissie ook nog steeds de rol om handicaps te monitoren en deze (in overleg) aan te passen als dit nodig is.

Namens de handicap commissie

Harry Peeters

Voorbeeld nieuwe qualifying kaart invoeren

Als je de kaart via de website van het Woold wilt invoeren;

Invoeren van deze kaart gaat als volgt; Inloggen op Egolf voor leden (zoals  je dat altijd al doet als je wilt inschrijven b.v. voor een wedstrijd)

 

Dan  ga je naar de link ‘kaarten’ (zie  hieronder)

Als je de link  “kaarten “ toetst  , dan zie je de link  “Nieuwe kaart invoeren “

Dan alle gegevens, datum, welke baan, marker en  score goed invoeren.

Daarna de kaart bevestigen.