Strokeplaykampioenschappen 2022

Afgelopen weekend was strokeplay-weekend op Het Woold. Een weekend dat je aldus een van de deelneemsters ‘voor geen goud wilt missen’ en ‘waar je gewoon bij wilt zijn’. 

Het weekend waarin bepaald wordt wie er zich het komende jaar in hun klasse ‘strokeplay-kampioenen van Het Woold’ mogen noemen. 

Bij Matchplay kun je gunstig loten, of kan je tegenstander een mindere dag hebben. Maar bij strokeplay speelt iedereen tegen dezelfde baan en zijn de kansen gelijk.

De deelnemers aan de strokeplaywedstrijden kwamen uit in vier klassen. De heren hadden de keuze uit de witte of de gele afslag. De dames hadden de keuze uit blauw en rood. Het aantal te spelen holes was mede afhankelijk voor de categorie waarvoor was ingeschreven. De heren ‘wit’ speelden in twee dagen met driemaal 18 holes het meest. 

Zondagmiddag werd bekend wie er als winnaars zegevierden en zich het komende jaar strokeplaykampioen in hun klasse mogen noemen. 

Heren Wit: Strokeplaykampioen Nick Bronzwaer

Zoals reeds gemeld speelden heren in de categorie wit driemaal 18 holes. Na de eerste ronde ging Rens Vendrig met een verschil van twee slagen (74) aan de leiding. Maarten van Dongen had 76 slagen nodig. Nick Bronzwaer was een van de spelers met 77 slagen. 

Tijdens de tweede speelronde speelde Rens Vendrig wederom een ronde van 74 slagen. Echter Bronzwaer had duidelijk geen last van zenuwen. Hij ging in 71 slagen rond. Twee spelers die op 148 slagen de allesbeslissende derde ronde ingingen dus. En dat was en wat mindere ronde voor Vendrig. Nick Bronzwaer eindigde met 230 slagen als kampioen. Gevolgd door de steady spelende Jules Meuffels (77-77-81). Rens Vendrig eindigde als derde.

Dames blauw: Strokeplaykampioen Karin Jobse

De dames-blauw-deelnemers speelden binnen twee dagen 18, 9 en nogmaals 18 holes.  Na de eerste 18 holes leek het een nek-aan-nek race te worden tussen Marjolein van der Kruis en Wilma van Dongen. Zij gingen rond in 87 slagen. Karin Jobse had er vier meer nodig en kwam binnen op 91 slagen. 

Tijdens de tweede ronde noteerde WIlma van Dongen de laagste score met 45 slagen. Marjolein van der Kruis vier slagen extra en Karin Jobse had slechts twee slagen meer nodig. Tijdens de derde ronde bewees Karin Jobse dat ‘steady’ spelen uiteindelijk het beste resultaat oplevert. Met een score van 91 slagen, dezelfde score als in de eerste ronde, eindigde ze op een totaal van 229 slagen. Exact gelijk aan de scores van Marjolein en twee slagen minder dan Wilma van Dongen.

En dus moest er een play-off gespeeld worden op hole 1. Die werd door Karin gewonnen.

Heren Geel: Strokeplaykampioen Jan van der Vorst

Er stonden een ronde van 18 holes , een ronde van 9 en een afsluitende ronde van 18 holes op het programma in deze klasse. 

Jan van der Vorst zette de eerste ronde niet de beste score neer. Met 88 slagen keek hij al gelijk tegen een achterstand van zes slagen aan. Hans Bidlot noteerde er namelijk 82. Jori van de Wiel startte de tweede ronde zelfs met een achterstand van 10 slagen op Bidlot.

Met een score van 39 slagen in de tweede ronde speelde Jan zich behoorlijk in de kijker. Jori van der Wiel deed het heel veel beter als in ronde 1 en kwam met 42 slagen het clubhuis binnen. Hans Bidlot speelde steady en bleef kanshebber. 

In de laatste speelronde had Hans meer slagen nodig dan in zijn eerste ronde. Jan en Jori verbeterden zich wel en na drie ronden was er ook in deze klasse een gelijke score.

Jan van der Vorst en Hans Bidlot eindigden op 213 slagen en Joeri van der Wiel werd sowieso derde met vier slagen meer.  Dus ook hier kwam het uiteindelijk tot een play-off op hole 1. En die werd gewonnen door Jan van der Vorst. Waarmee hij als strokeplaykampioen in zijn klasse eindigde.

Dames Rood: Strokeplaykampioen: Thea Hendrickx-Versteegen

De dames die vanaf rood speelden tijdens het kampioenschap speelden tweemaal 18 holes tijdens het weekend. 

Miranda Raaijmakers – Vlemmix zette de beste openingsronde neer met 94 slagen. Thea Hendrickx-Versteegen volgde haar op slechts één slag. Zij werd op haar beurt weer op de voet gevolgd door Marije Wigman-Hille met 97 slagen. 

De tweede ronde zou dus spannend worden. Miranda ging rond in 97 slagen, Marije in 100.  Dus beiden hadden een betere eerste ronde dan de tweede. Maar Thea verbeterde zich en had op zondag drie slagen minder nodig (92) dan op zaterdag. En daarmee werd ze afgetekend winnaar met 187 slagen, Miranda eindigde als tweede (191), Marije derde (197).

Een mooi weekend

Het was stralend weer, het was gezellig, spannend en een topweekend voor Het Woold. Dank aan iedereen die hieraan een bijdrage leverde. En doet u volgend jaar ook mee?

Pvl PRCie