Wooldmasters 2020

Het is zondag 4 oktober 2020. Vandaag staat de “Wooldmasters” op de agenda. 86 Deelnemers op de Vier Eijkenbaan en 22 deelnemers op de Gezandebaan. Een erg leuke wedstrijd georganiseerd door Gre Peeters, Frits Aarts, Karin Jobse en Frans Renette van de Weco.

Met enkele aanpassingen t.o.v. van voorgaande edities, waarvan de belangrijkste, op de Vier Eijckenbaan wordt niet gestart middels de traditionele shotgun maar vertrekken we om beurten vanaf hole 1 en 10. We zijn blij dat het allemaal toch door kan gaan. De baan ligt er kort gezegd fantastisch bij. Al om 6:00 zijn de greenkeepers, onder leiding van onze good old Henk, bezig om de laatste, spreekwoordelijke puntje op de i te zetten. Pinposities worden nog even op de wedstrijd plekjes gezet, met name hole 10 stond, zullen we maar zeggen, erg “uitdagend ☺”.

Afgelopen jaar is de 2019 editie letterlijk in het water gevallen, om reden van zeer slechte weersomstandigheden is de wedstrijd vorig jaar dus afgelast. De kampioenen van 2018, bij de heren Toon van de Cruijs en bij de dames Yvonne van de Cruijs, het echtpaar van de Cruijs dus zagen door deze afgelasting hun titel daarmee geprolongeerd worden en mochten zich twee opeenvolgende jaren ‘Wooldmaster’ noemen. Vandaag moesten deze regerend kampioenen hun titel verdedigen.

De eerste flights slaan af om 10:00 en elke 10 minuten vertrekt een volgende flight. Anders dan velen verwachtten is er nagenoeg geen regen gevallen. Wel, van tijd tot tijd een behoorlijk portie wind waar we mee te maken kregen en uiteindelijk zelfs zonneschijn.

In de baan worden alle deelnemers getrakteerd op een heerlijk worstenbroodje rondgebracht door de marshall. Uiteraard met dank aan Volentieri

Naast de hoofdprijs van Wooldmaster zijn er bij de dames en heren ook prijzen te winnen voor de neary op hole 8, (hole 3 Gezandebaan) de tweary op hole 16 en nearest to the line op hole 18.

Winnaars:
Neary Vier Eijken : Lenny Hoeks en Rens van der Schouw
Neary Gezandebaan: Marleen Rijks en Wiel Boonen
Tweary : Marjolein v/der Kruis en Gertjan van den Heuvel
Nearest to the line : Hillie Hage en Jos Hendriks

En dan de kampioenen. Wooldmasters 2020 Neli Marquez da Silva en Rinus van Mullekom.

Neli maakt o.a. 7 parren, 5 bogeys, 3 dubbel bogeys en de overige 3 holes weet ze het nog mooi een beetje bij elkaar te houden waarmee ze een bruto totaal van 94 weet neer te zetten. Middels haar playing handicap wordt dat netto een mooie score van 79 en daarmee is ze Wooldmaster bij de dames 2020. Met netto een hele mooie 80 slagen wordt Marij Koolen tweede en Mieke Leenders ook met 80 slagen wordt derde.

Ook op de Gezandebaan werd bepaald wie komend jaar de Woold Master is. Wiel Boonen en Ans van Eijk wonnen de wedstrijd op deze baan.

Voor Rinus een zeer mooie ronde, één dubbel bogey, 4 maal een bogey 12 maal par en een birdy maakt een totaal van bruto 77 slagen. Zijn playing handicap brengt hem op netto 69 slagen en daarmee is hij de Wooldmaster van 2020. Ook Rico van Rijsbergen heeft een zeer mooie netto score van 69 maar wordt tweede. Dane Cvetkovic HCP -1,2 (LET OP !! Playing HCP -2) wordt derde.

Alles bij elkaar een zeer geslaagde wedstrijd. Met dank aan de organisatie en alle deelnemers. Een dikke proficiat voor de kampioenen Neli en Rinus hopelijk zijn we er het volgende jaar weer allemaal bij.

Karin Jobse maakte een hele set mooie foto’s die kunt u tot eind oktober HIER bekijken en downloaden

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen