Opfrisbeurten hole 3 & hole 3

Zoals een tijd geleden in een artikel van baancommissaris Han Wessels vertelde stond er voor deze winter nog een aanpassing op hole 3 van de Vier Eijckenbaan op de agenda. Hier is de afgelopen dagen aan gewerkt.

Rondom de tees is het gras vervangen door heide die dan gaat aansluiten op de heide van de heuvel tussen de holes 3 en 4. De overgang van het pad naar de fairway wordt verfraaid en de oranje tee wordt een beetje verlegd. Ook is het gedeelte rechts naast de rode teebox wat “opgeschoond”. Tevens is er rechts naast de green gewerkt aan het landschap om daar rondom de bunker meer heide de kans te geven om te groeien.

En dan wordt er deze week ook gewerkt aan de andere hole 3, namelijk die van de Gezandebaan. Onder de echte kenners is het bekend dat halverwege deze hole nog “de green van de oude hole 7” ligt. Om beter gras op de fairway te krijgen worden er werkzaamheden uitgevoerd. Daarbij wordt de glooiing van het landschap richting de vijver direct verbeterd en wordt met het opgehaalde zand ook een ondulatie links voor de green gecreëerd. Op deze manier krijgt hole 3 daarmee een nieuwe look met op lange termijn betere begroeiing.

Hieronder kunt u de foto’s van de diverse werkzaamheden bekijken.