Wandelroutes rondom Het Woold

Wandelen is een gezonde en sportieve manier van ontspanning, het hoofd even ‘leeg’ maken, met vrienden een ommetje met een kopje koffie of een drankje na afloop is echt genieten.

Na aanleg van Golfbaan Het Woold, tussen Heusden, de Groote Peel en het Starkriet, kwam de vraag kunnen we hier in de omgeving ook wandelen. Er was een pad rond de visvijver, maar na enig onderzoek bleek dat er verder geen aaneengesloten wandelpaden waren.

Na overleg met Gemeente Asten en het Waterschap Aa en Maas, is door de eigenaren van Golfbaan, Landgoed Het Woold, in samenwerking met Ad Verhoeven De Peel, adviesbureau landschap en natuur, een plan uitgewerkt voor de inrichting van drie wandelpaden.

Deze wandelpaden lopen voor een gedeelte over de gronden van de Golfbaan, maar zijn zo gesitueerd dat wandelaars niet op de golfbaan komen, waarbij de veiligheid voorop staat. De wandelingen beginnen en eindigen altijd bij het clubhuis van Golfbaan het Woold. Parkeren is gratis, ook zijn er elektrische laadpalen aanwezig. Bij de receptie kunt u gratis plattegronden van de wandelroutes krijgen.

U kunt kiezen uit drie routes van verschillende lengtes, die zijn aangegeven met geel, rood en blauw gekleurde palen.

Gele route
De gele route is ca 7 km lang en loopt via de Korhoenweg, langs de golfbaan, via het Gedenkbos, naar het buurtschap Behelp, via het Starkriet, over de stuw van de oude beek De Aa, van hieruit via het Weerterpad, in de bossen langs de golfbaan terug naar het startpunt.

Rode route
Deze route is ca 4,5 km lang en volgt gedeeltelijk de gele route maar loopt via de Broekstraat en het Weerterpad weer terug naar het startpunt.

Blauwe route
Deze route is ca 3,5 km lang en loopt geheel door de bossen van De Witte Bergen, gedeeltelijk rond de visvijver.

Tijdens het lopen van deze routes kan men niet alleen genieten van de bijzonder fraaie natuur op en rond de golfbaan, maar ook kan men een kijkje nemen bij de Ekoboerderij Sengersbroek met boerderijwinkel, de Biologische boerderij Sumiran met streekwinkel en de beeldentuin Artheo. Verder zijn er op diverse plaatsen banken geplaatst en informatieborden.

Na de wandeling kan men in golfrestaurant Volentieri of op het terras van golfbaan het Woold napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wandelaars wordt gevraagd de natuur te respecteren, dus honden aan de lijn, niet roken, op de paden blijven en zeker geen afval achter te laten. Indien er groepen onder leiding van een gids willen wandelen dan kunt u informatie vragen aan de receptie in het clubhuis van golfbaan het Woold.

Wij wensen u het gehele jaar veel wandelplezier.