Oefenfaciliteiten

Een golfbaan is meer dan 18 of 27 mooi aangelegde en onderhouden holes. Veel recreatieve golfers brengen op een golfcomplex even veel of meer tijd door buiten de baan als erop. En dat ligt niet alleen aan de horeca faciliteiten. Vanzelfsprekend is gezelligeheid troef, maar er is zoveel meer dan een baan en een clubhuis. We hebben het dan in het bijzonder over de trainngsfaciliteiten van de baan.

Insiders weten het al lang. Veel professionele golfers vinden ook buiten het seizoen de weg naar Golfbaan het Woold. Niet alleen vanwege de baan, maar ook vanwege de imposante trainingsfaciliteiten.  En als we bekijken wat deze trainingsfaciliteiten nu precies inhouden, dan zien we de volgende imposante lijst.

Oefengreens & practice area

Het Woold beschikt over diverse oefengreens:

  • een vlakke trainingsgreen voor het putten.
  • een sterk geonduleerde green voor het putten.
  • een pitch en chipping green waarbij korte afstanden geoefend kunnen worden.
  • een green die grotendeels omsloten wordt door een bunker voor het bunkerspel.

Ook is er een speciale practice area die bestaat uit een grote oefengreen inclusief ondulaties, fairway & bunker. Hier kunnen slagen tot ca. 75 meter worden getraind vanuit diverse hoeken & liggingen.

De Driving Range

De Woold Driving-range is 300 meter lang en 100 meter breed. Op onze driving range kunt u gericht trainen op het spelen van onze 18 holes Championship Course (via ons course management systeem). Er zijn overdekte en onoverdekte afslagplaatsen.

Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om vanuit het gras te trainen. Deze goed onderhouden gras tee is uiterst zeldzaam in de Benelux.

Golfballen voor de driving range zijn te verkrijgen middels € 1,- muntstukken of range coins (bij de receptie).

Een verlichte PAR-3 baan

Het is niet altijd hoogzomer en de invallende avond is voor velen een belemering om te oefenen. Maar niet op Het Woold. Onze PAR 3 baan is volledig verlicht en kan daardoor ook in de avonduren optimaal benut worden om te oefenen. Deze baan is ook voor gevorderde golfers bij uitstek geschikt om het korte spel te oefenen.

Indoor trainingsfaciliteit

Het Woold beschikt over professionele indoor trainingsfaciliteiten.

De Rob Mouwen Putt Academy tilt het putniveau van amateurs en professionals naar een hoger niveau. De Putt Academy (door Harold Swash gercertificeerd) is ingericht met de meest up to date software en high speedcamera’s om uw spel te analyseren. Tourspelers zoals Joost Luiten, Maarten Lafeber, Christel Boeljon en anderen werkten in Asten onder leiding van Rob Mouwen aan de verbetering van hun korte spel.

Trainen op Het Woold is trainen onder de juiste condities. Uw spel wordt er gegarandeerd beter van.