Nieuws van het Pro team: keuzes maken met het chippen

In veel situaties is het moeilijk kiezen met welke club ga ik de bal spelen. Hierbij kunnen we natuurlijk uit heel veel verschillende clubs een keuze maken, waardoor we vaak twijfelen of de chip wel goed zal gaan. Door twijfel maken we te snel veel fouten in ons golfspel. Er ontstaat als het ware keuzestress.

Om de keuze een stuk makkelijker te maken is het een goed idee om met maximaal 2 clubs te chippen. Een club voor een lage, rollende bal, denk hierbij aan een ijzer 7, 8 of 9 en een club voor een hoge bal, de sandwedge of de lobwedge. Kies dan bijvoorbeeld voor de ijzer 9 en de lobwedge, met deze clubs train je de chip slag.

Moet de bal ergens overheen of ligt de green een stuk hoger? Dan kies je automatisch de club met de meeste loft. Is er geen situatie waarbij de bal moet vliegen, dus geen bunker of hoge green? Dan kies de ijzer waarbij de bal vooral gaat rollen. Doordat je de keuze beperkt naar 2 clubs maakt dit het trainen makkelijker en kun je op de baan meer vertrouwen creëren in de situaties. Kies wel altijd de clubs waar je mee getraind hebt.

Train zoveel mogelijk verschillende liggingen, denk hierbij aan uphill en downhill, lang en of kort gras. Dit kan uitstekend op onze grote practice area achter de par 3 baan.

Namens het Pro team,

Nick Goedhart