Nick Bronzwaer wint 4e editie Woold PAR-3 Contest na zinderend slot

Na een ware afvalrace, waar er meer dan 100 deelnemers bij de voorrondes aan de start stonden in de maanden juli & augustus, was het op zondag 18 september tijd om door de overgebleven 40 deelnemers uit te laten vechten wie er zich dit seizoen mocht gaan kronen tot de winnaar van de Woold PAR-3 Contest. Dit jaar was het echter nog onzeker in welke hoedanigheid dit zou gaan gebeuren, aangezien de weersvoorspellingen voor het eerst bijzonder slecht waren: met 13 graden en behoorlijk wat millimeters aan regen een typische herfstdag.

Gelukkig kon de Gezandebaan de eerder gevallen regen in diezelfde week aan en startten de 10 flights om klokslag 9.30 uur voor de ochtendronde van 2x 9-holes. Deze kon in relatief droge omstandigheden worden afgewerkt met tussendoor een kleine bui. Echter was het wel al snel duidelijk dat het geen echte “scoringscondities” waren. Het verbreken van een van de baanrecords zou dus lastig worden! Net na het middaguur voerden alle deelnemers hun scores in en werd door de organisatie de balans opgemaakt. Drie spelers was het gelukt een score van 53 slagen (-1) binnen te brengen, te weten Ben Buiting, Jules Meuffels & Rens Vendrig. Hierachter was hij bijzonder spannend: 11 andere spelers achtervolgden deze leiders met slechts 1, 2, 3 of 4 slagen achterstand. Dit gaf natuurlijk veel gesprekstof tijdens de lunch, want hoe zou dit tijdens de middagronde zich verder ontwikkelen? In elk geval bleek maar weer dat dit toernooi een boel kanshebbers kent!

Vanaf 13.30 uur werd er verder gespeeld en ontkwamen alle deelnemers er toch niet aan: een paar flinke buien… zelfs zo erg dat delen van bepaalde greens blank kwamen te staan met waterplasjes. Echter bleek dat rondom de holes de greens nog prima rolden en konden alle plassen ontweken worden d.m.v. cirkelen. De wedstrijd zat dus dicht tegen een onderbreking aan. Dan maar doorspelen in een regenpak en gewapend met paraplu!

Omdat alle kanshebbers in de laatste 4 flights speelden was het koffiedik kijken wie er aan het langste eind ging trekken. Dit bleken uiteindelijk 2 spelers: Taylor Bidlot eindigden op totaal 106 slagen (-2), net als Nick Bronzwaer. Van de eerdere koplopers was alleen Jules Meuffels nog “in contention”, maar hij miste helaas zijn par-putt op de allerlaatste hole om ook in de play-off te geraken en eindigde op de 3e plaats met 107 slagen (-1).

De andere deelnemers verzamelden zich rondom de tee van hole 1, waar getost en begonnen werd voor de sudden-death play-off: de allereerste in de geschiedenis van dit evenement en uitgerekend de twee clubkampioenen van 2022 gingen zorgen voor een beslissing. Nick wist de green te raken, Taylor sloeg daarentegen zijn bal over de green maar wist dit met een knappe chip te herstellen. Echter, Nick had nog een birdie-putt voor de winst en na het bekijken van de glooiingen verdween zijn bal… in het hart van de hole. WINST VOOR NICK! Hij mocht vervolgens mee naar binnen waar iedereen hem hartelijk onthaalde.

Tijdens de prijsuitreiking werd naast het podium ook Sander Stet in het zonnetje gezet, hij had namelijk de beste netto dagscore. Traditiegetrouw eindigde het programma met het aanslaan van het houten vat bier, wat ook dit seizoen gesponsord werd door Marcel van den Eijnde. De bijbehorende hapjes werden aangeboden door Wim van de Laar. Marcel & Wim, nogmaals dank hiervoor! Zo kon er ondanks de mindere speelcondities teruggekeken worden op en nagepraat worden over een wederom bijzonder geslaagd evenement.

In totaal zijn er dit seizoen 484 (!) rondes op de Gezandebaan gespeeld tijdens de Woold PAR-3 Contest, van voorrondes tot halve finales, Wildcardrondes & finaledag. Het enige wat misschien miste? Inderdaad u kunt het al raden: een hole-in-one… Vooral aangezien iedere ronde staat voor 9 kansen op een hole-in-one en er dus 4.356 kansen zijn geweest. Maar ach, dan houden we dat toch gewoon tegoed voor volgend jaar! Bent u er dan ook (weer) bij?

Namens de PAR-3 Contest organisatie,

Nick, Nick, Raymond, Rens & Ted