NGF slotdag Dames senioren donderdag

Voor de slotdag van onze poule streken de teams van  De Peelse Golf, Rijk van Margraten, Bleijenbeek en Crossmoor neer op het Woold.

De gastvrouwen hadden een relaxte dag (afgezien van de ontvangstwerkzaamheden): We  hoefden niet te spelen en de winst was al binnen. Die spanning was er voor de overige teams dus af. Het ging er voor hen echter om te strijden ter voorkoming van degradatie.

In het clubhuis genoten de dames eerst van koffie of thee met het onvolprezen appelgebak van het Woold. Daarna, nog steeds gehuld in winterjassen en zelfs mutsen, vertrok het gezelschap naar Hole 10 voor de start. We moesten daarheen uitwijken, omdat ons Dames-2 team ook de thuisdag had en zij op hole 1 startten.

Na de start zochten we snel de warmte van het clubhuis op. Die opwarmpauze was van korte duur omdat de eerste teams al weer op Hole 1 verwacht werden voor de doorstart naar de 2de 9 greensome. Lenie en Miriam hadden gezorgd voor aardbeienspiesjes en grote kaaswokkels en de marshall was strategisch ingezet om de verkilde dames te voorzien van hete koffie en thee.

De eerste scores konden worden genoteerd.

Tijdens die tweede helft werd het weer wisselvalliger: Was het ’s morgens guur en winderig, ’s middags wisselden buien, zon, hagel, zon en weer regen elkaar af. Iedereen was dan ook blij naar binnen te kunnen na 18 holes.

In het clubhuis wachtte de teams een warm welkom, een welvoorziene borrelplank en later een smakelijk hoofdgerecht.

Ter afsluiting van het toernooi blikte Truus terug op alle wedstrijddagen, waarbij het gebrek aan mededogen van de weergoden niet onbesproken bleef. Ook bedankte zij alle teams en hun golfbanen voor de altijd hartelijke sfeer en de inzet om de competitie goed te laten verlopen.

Dan de uitslagen: Helaas degradeert Crossmoor 1  naar de Eerste klasse. Zij veroverden 1 WP

 4e werd Rijk van Margraten 1 met 3 WP     
3e werd Blijenbeek 1 met 4 WP

 2e werd De Peelse Golf 1 ook met 4 WP maar beter saldo

En de eersteplaats was voor de ongeslagen dames van Het Woold met 8 WP. Goed gespeeld dames!

We kunnen terugkijken op een sportief en in goede sfeer gespeeld toernooi.

Truus, Gre, Marij, Miriam, Lenie en Irene bedankt voor de plezierige tijd die we samen gehad hebben.

Helaas kon Leny van Meyl dit jaar niet meespelen door een heupoperatie, maar hopelijk is ze volgend jaar weer van de partij.

Anneke