NGF jeugdteam van start

Hebben de seniorenteams de NGF competitie al enige weken achter de rug, nu is het de beurt aan de jeugd. Afgelopen zondag heeft het jeugdteam van ’t Woold de eerste wedstrijd gespeeld op De Herkenbosche.

De opzet van de jeugdcompetitie is op enkele punten anders dan van de senioren. Zo heeft de jeugd een poule van 4 teams en speelt elke club ook op zijn eigen baan. Per keer worden er 4 spelers opgesteld. Verder is het jongens en meiden gemengd, al zijn de meiden zwaar in de minderheid. Dat waren er in totaal 3, waarvan 2 van ’t Woold. Er wordt ook geen matchplay gespeeld, maar er wordt gerekend met stableford om iedereen een kans te geven op de overwinning. Het team wat de meeste stableford punten verzamelt, eindigt bovenaan.

Overeenkomsten met de seniorencompetitie zijn: er worden 18 holes gespeeld, eerst 9 holes single en daarna meteen door met 9 holes greensome. En er wordt ook lekker gegeten en gekletst na de strijd. Bij De Herkenbosche was moeite gedaan om naast friet met snacks ook een gezondere keuze aan te bieden in de vorm van een goed bord spaghetti.

Er was veel belangstelling vanuit de ouders van ’t Woold om hun kinderen aan slag te zien. Vanuit het centraal gelegen terras had je een mooi zicht op diverse prachtige holes en kon je af een toe een glimp opvangen van het team met de lichtblauwe shirts. Team ’t Woold is deze dag als 4e geëindigd. A.s. zondag gaan zij dit op golfbaan Bleijenbeek proberen te verbeteren.

Judith van Unen