JEUGDCOMMISSIE

Stijn Willekens

Stijn Willekens

Voorzitter
Nick Goedhart

Nick Goedhart

Lid
Rens van der Schouw

Rens van der Schouw

Lid
Elmar Eckstein

Elmar Eckstein

Lid

Visie

“Waarom moeten kinderen gaan golfen?” is een vraag die we vaak krijgen.

De golfsport is een gezonde sport waarbij je tijdens het trainen en spelen vele kilometers loopt, zodat jij je fit voelt. De uitdaging om je spel te verbeteren is erg groot. Door goed en veel te trainen is de progressie snel zichtbaar en op ieder niveau is er nog ruimte voor verbetering. Voor kinderen is het ook erg goed om zich te focussen en te concentreren. Hier hebben ze zelfs op school profijt van! Verder worden er een aantal etiquetteregels aangeleerd waar kinderen de rest van hun leven plezier van hebben.

Wij op Het Woold benaderen in onze lessen ook met zorg het fysieke aspect. Golf is namelijk een sport waarbij praktisch alle spieren gebruikt worden en mobiliteit is dus erg belangrijk.

Ons jeugdplan bestaat al ruim 15 jaar en heeft veel successen beleefd. Een goed voorbeeld is ons Heren 1 team, dat bijna volledig bestaat uit door Het Woold opgeleide spelers die nu op een ontzettend hoog niveau spelen. Iets waar de vereniging en de golfopleiding erg trots op is. En wij als Jeugdcommissie zijn van plan om die goede lijn de komende jaren voort te zetten!

Door verder verschillende, laagdrempelige groepsactiviteiten te organiseren laten we het verenigingsgevoel meer tot leven komen, zodat kinderen geen nummer zijn maar onderdeel van de gehele vereniging. Zo is er ruimte voor prestatie, maar ook voor recreatie.

Jeugdplan 2024

  • 20 groepslessen van april tot december (op vrijdag of zondag)
  • Volwaardig lid van Golfvereniging het Woold
  • Speelrecht op de Vier Eijckenbaan PAR-72 & Gezandebaan PAR-27
  • Deelname aan verschillende (fun)activiteiten door het jaar heen
  • Deelname aan verschillende competities, zowel intern als extern

Deelnemen of proefdraaien?

Golfende en nog niet golfende kinderen zijn van harte welkom om een keer deel te nemen aan ons Jeugdplan middels een proefles.

Neem voor de mogelijkheden contact op met Stijn Willekens:

stijnwillekens76@gmail.com | 06 51 61 19 23


Informatie voor deelnemers & ouders/verzorgers