Hole in one

Wat is er lang naar uitgezien. De heropening van de PGA in de VS en de wedstrijden van de businessclub op het Woold. En donderdag 11 juni was het voor beiden zover. Toeschouwers waren nog niet toegestaan, onderlinge afstanden werden zoveel als mogelijk in acht genomen en ook de overige tijdelijke regels werden gerespecteerd, zoals het hoort.

Waar de PGA op TV een wat steriele indruk maakte, was de sfeer op het Woold buitengewoon aangenaam.

Er werd gestart in twee blokken, eerst uiteraard de 18 holes wedstrijd en op een later moment voegden de 9 holes spelers zich daarbij. Alles bij elkaar 72 deelnemers.

De organisatie had na overleg met een aantal leden besloten een andere organisatievorm te zoeken om 18 en 9 holes beter op elkaar te laten aansluiten. Het is te vroeg om na één wedstrijd al te evalueren, dus laten we dit seizoen maar eens kijken hoe het gaat lopen.

Afgelopen donderdag liep het in ieder geval prima, met name de activiteiten rondom het glazen huisje in de baan konden bekoren. Het is zelfs te vraag of iedereen de wedstrijd heeft uitgespeeld. Blijven zitten na het eten was wel heel aantrekkelijk.

Wie de wedstrijd wel uitspeelde kwam uiteindelijk aan 19 echte holes. Het was even een soort zoekplaatje om erachter te komen wie wanneer bij de catering moest zijn en welke holes dan nog gespeeld moesten worden, maar er zijn geen vermissingen opgegeven dus het zal wel goed gekomen zijn.

Of er een uitslag komt is me niet duidelijk. Wél duidelijk wie de “nearest to the pin” had gewonnen. Er was geen nearest uitgeschreven maar zowel bij de PGA als op het Woold werd het seizoen geopend met een heuse “hole in one”. Waar in de VS Sung Kang (wie kent hem niet) op hole dertien in Fort Worth Texas, een hole in one sloeg met een ijzer 9 was het bij ons Tomy Klein Zieverink die op hole 8 misschien ook wel met een ijzer 9 de bal in één keer in de hole liet verdwijnen.

Dat betekende champagne, door Tomy persoonlijk gesabreerd met een heus champagnesabel. Of zijn flight nadien nog aan golf is toegekomen heb ik niet vast kunnen stellen.  De sfeer bleef opperbest tot ver na zonsondergang en dat is midden juni laat, héél laat. En dan was dit nog niets eens de business challenge. Overtreffen hoeft niet, dit was méér dan goed, complimenten.

Theo Lankhorst