Een van de holes op Brunsummerheide

Het Rijk van Nijmegen een maatje te groot voor Heren 1 36-holes

Zondag 3 april 9.00 uur. De tee time die al maandenlang met blokletters in ieders agenda stond genoteerd, aangezien alle spelers van Heren 1 36-holes enorm uitkeken naar het hervatten van de NGF Competitie. De nieuwe jaargang 2022 bood vooraf perspectieven: nieuwe banen om naartoe te gaan, een team dat tijdens de voorbereiding al snel op elkaar ingespeeld was en en schitterende lenteweer in maart wat zomaar eens de rest van het voorjaar zou kunnen blijven hangen. Echter, op Brunssummerheide bleek dat dit laatste direct de prullenbak in kon, want: “April doet wat ie wil”. Thermokleding en de gesponsorde mutsen van Buiting & Hurkmans waren dus geen overbodige luxe.

De foursomes

Wat een bijkomend van de koude temperaturen was de start op wintergreens tijdens onze openingswedstrijd tegen Het Rijk van Nijmegen. Dit is natuurlijk niet wat je wil, maar aangezien het matchplay is heeft iedereen er last van en dus ook onze op papier sterkere tegenstander. Gelukkig bleef het die ochtend enorm zonnig en konden de eerste zomergreens vanaf hole 3 al open, wat mede mogelijk was door een kleine delay van de start. Er kon eindelijk “echt” gegolfd worden! Alle drie de koppels van Het Woold hadden het zwaar tegen de mannen/jongens (er zaten ook een aantal jeugdtalenten in hun team), maar hielden zich in de wedstrijd op de smalle baan van Brunssummerheide. Rens V. & Ted lukte het helaas niet om hun achterstand terug te winnen, net als Jules & Taylor. Gelukkig lukte dit achterin bij Rens S. & Raymond wel. Na hole 10 kwam er een knappe stretch van gewonnen holes op 11, 12, 13 & 15, waardoor ze van 2 down naar 2 up gingen en uiteindelijk op hole 17 de eerste punten voor Het Woold in ontvangst mochten nemen. Tussenstand: 2-4 voor Het Rijk van Nijmegen.

De singles

Aangezien het niveau relatief dicht bij elkaar lag, zagen we als team nog genoeg perspectief tijdens de singles om de achterstand om te gaan buigen. Helaas bleek al snel dat het team van Het Rijk van Nijmegen als individuen toch een maatje te groot bleek. Jules, Taylor & Rens S. konden helaas hun snel opgelopen achterstanden niet ombuigen. Zodoende bleven alleen Rens V., Ted & Raymond in de race voor punten. Echter bleek het ook voor hen niet mogelijk om een single te winnen: op het einde verloren Rens V. & Raymond, Ted zorgde voor een gelijkspel na 18-holes. Eindstand: 3-15.

De aankomende weken

Zodoende is er de aankomende weken werk aan de winkel. Beginnen met een ruime nederlaag is niet waar we op hadden gehoopt, maar gezien het niveauverschil ook geen schande. De verwachting in de poule is dan ook dat Het Rijk van Nijmegen deze poule gaat winnen. Voor ons resteren nog 3 wedstrijden waarin we punten willen gaan scoren én dit ook zullen moeten, aangezien bekend is gemaakt dat door een herschikking van de 36-holes afdeling poules (de 3e klasse is komen te vervallen en de 2e klasse aangevuld) er in onze poule 2 teams zullen gaan degraderen. Er is dus nog genoeg om voor te spelen!

Aankomende zondag spelen we op Hoenshuis tegen het team van Brunssummerheide. De verwachtingen zijn dat de wintergreens niet hoeven te worden ingezet en met het voorspelde weer hopen we dat dit ook voor onze regenpakken en paraplu’s geldt… Wordt vervolgd!

Namens Heren 1 36-holes

Rens van der Schouw