Heren Senioren 1/18 opnieuw in hoofdklasse

Heren senioren 1/18 opnieuw in hoofdklasse.

Door het team van Geijsteren werden we hartelijk ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Alweer de laatste wedstrijd van de competitie en een vervolg op 16 en 17 mei voor de kampioen in onze poule. Misschien, wellicht als…dan? Gendersteyn had echter de beste papieren en tegenstander The Duke gaf vooraf al aan dat ze een gruwelijke hekel hadden aan regen. Gezien de voorspellingen kon het wat hen betreft niet snel genoeg afgelopen zijn.

De baan lag er mooi bij en overal heerlijk fris voorjaarsgroen. Na 47 mm water op donderdag had de wedstrijdleiding in overleg met de NGF echter besloten om op de waterholes 14 t/m 18 te mogen plaatsen. We konden dan in ieder geval een volledige wedstrijd spelen.

Onze wedstrijd tegen Haviksoord moest gewoon gewonnen worden voor lijfsbehoud in de hoofdklasse. Een duidelijke opdracht. Martien startte tegen Roel, een single handicapper en gaf de partij niet zomaar weg. 1 hole winst en 5x gelijk was te weinig voor de overwinning, maar wel een goede pot. Jeroen gaf Tonny geen kans en kwam met 5-2 binnen. Rudolf maakte het spannender tegen Aad en won met 4-3.

Jan mocht tegen John en moest alle zeilen bijzetten om een resultaat te halen. 2 down/3 te gaan. Wie Jan kent weet dat dit niet gaat gebeuren. Als een (goedlachse) terriër pakte hij de laatste 3 holes en de winst in deze partij.

Even voor de analen van de GVB, John viert dit jaar zijn albasten jubileum. 75 jaar in het bezit van zijn GVB en een HCP van 21,6, geweldig!

Hoewel Theo, de tegenstander van Allard, een mooie rechte bal sloeg met veel lengte was dit toch niet genoeg om te kunnen winnen. Rond de green is Allard moeilijk te verslaan en hij won dan ook de single met 5-1.

En dan Pieter tegen Harm. Harm vond het nodig om bij de start de wedstrijdleiding nog even op de vingers te tikken over het plaatsen op de waterholes, want dit kon echt niet. Daarna samen met Pieter de baan in. Oh ja, hij had al over de hele wereld gegolfd en zijn vrouw was een single handicapper. Nu zij stond niet op het wedstrijdformulier, dus Pieter was dan ook niet onder de indruk en dat irriteerde hem. Na 4 holes 2up voor Pieter.

En toen kwam hole 5. Pieter slechte afslag, bal kwijt, terug en opnieuw, gepruts in het bos en met 6 op de fairway. Harm afslag 100 meter rechtdoor en zijn tweede slag links aan de rand van de fairway in het hoge gras. Ook zijn bal vonden we niet en dus ging hij voor 4 verder. Die slag én de volgende mislukten, werd het toch nog interessant.

Met de verbetenheid van een puppyterriër (in opleiding bij Jan) werd er door Pieter gestreden om dit punt. Eindstand 10-10 en na 5 holes nog steeds 2up voor Pieter. Dit had Harm in zijn internationale carrière nog nooit meegemaakt.

Ook deze single werd gewonnen met 3-2 dus totaal 12-2 voor ons team.

De greensomes werden allemaal gewonnen, waarbij Rudolf zich verwonderde over dit rare spelletje. Hadden ze het beiden in de single nog moeilijk, in de dubbel werd de tegenstander met 6-0 aan de kant gezet. Verder Martien/Jeroen 4-2 en Allard/Pieter 4-3.

Totaal 20-2 en als 2e in de poule verzekerd van nog een jaar hoofdklasse voor het vaandelteam Heren Senioren 50+/18.

Gendersteyn won met 16-6 van The Duke (het was nagenoeg droog) en werd daarmee kampioen in de poule. The Duke zien we volgend jaar ook weer terug.

Eindstand in de poule 208:

P WP W G V PP+ PP-
Gendersteyn 1 4 8 4 0 0 68 20
Het Woold 1 4 6 3 0 1 59 29
The Duke 1 4 3 1 1 2 35 53
Haviksoord 1 4 3 1 1 2 27 61
Geijsteren 1 4 0 0 0 4 31 57

Tevreden over het verloop van de wedstrijd werd de competitie afgesloten met een heerlijk diner verzorgd door de keukenbrigade van Offcourse. Rudolf kijkt terug op een fijne competitie en Martien merkt op dat we tot nu toe steeds 2e geworden zijn in poule. Wellicht is het met enige regelmaat samen blijven trainen na deze competitie een optie om uit te proberen.

Baat het niet dan schaadt het niet.

Nieuw bij dit team, heb ik genoten van het spel en samenzijn met mijn teamgenoten.

Iets wat al te lezen was in de korte stukjes op de site.

Pieter