Heren 2 Zondag 27 holes wint ook 2e partij

Nadat Heren 2 al de paspoorten uit de la moest trekken tijdens hun trainingsstage in Spanje in maart, moesten de paspoorten ook nu mee omdat we een aantal holes weer over de grens moesten spelen. Maastricht International was namelijk de baan waar wij de sportieve degens kruisten in een derby tegen de heren van de Peelse Golf 2.

Onder een flets zonnetje met temperaturen die eerder aan een wintercompetitie doen denken beet Berno het spits af in de 1e single. Net als vorige week moest hij vol aan de bak en stond zelfs na 7 holes 0-1 achter. Gelukkig won hij de laatste twee holes waardoor de partij toch nog in zijn voordeel met 2-1 werd beslist en de eerste 2 punten van de dag waren binnen!

Ernest won ook zijn 2e single met ruime cijfers (5-2) zodat de voorsprong werd verdubbeld.

Christian B. die vorige week in zijn single niet echt in zijn spel kwam, had wederom een zeer taaie tegenstander maar wist na knap spel toch zijn partij over de streep te trekken en won met 4-3!

Ook Christian M. moest weer vol aan de bak en haalde in een spannende wedstrijd met een 2-2 score een knap gelijkspel binnen.

In de 5e single had ook Jacques een pittige tegenstander en bereikte helaas nooit de vorm die hij gedurende de afgelopen winter tijdens de interne competitie regelmatig liet zien. Door het goede spel van de tegenstander moest Jacques het hoofd buigen en verloor uiteindelijk 0-5.

Alwin miste na zijn ziekte duidelijk nog wat wedstrijdritme en kon zijn vroege voorsprong en een aantal kansen om zijn voorsprong uit te breiden niet verzilveren en verloor uiteindelijk met 1-4.

Na de singles was de stand ondanks dat wij een single meer gewonnen hadden, maar de 2 bonuspunten naar de Peelse gingen, dus gelijk 7-7!

We moesten dus een tandje bijzetten in de dubbels om de wedstrijd naar ons toe te trekken.

Berno en Ernest gaven meteen vol gas en lieten de tegenstanders merken dat er niets te halen viel in de dubbel. Uiteindelijk wonnen ze hun  dubbel met maar liefst 7-1.

Beide Christians speelden de 2e dubbel en wisten deze ook vrij gemakkelijk met 4-1 naar zich toe te trekken. 11 punten waren binnen waardoor we dus de wedstrijd niet meer konden verliezen!

In de 3e dubbel waren Jacques en Alwin natuurlijk tot het uiterste gemotiveerd om hun verlies in de ochtend recht te trekken in de dubbel. Ze schoten uit de startblokken en namen in de eerste 2 holes direct een 2-0 voorsprong.

De tegenstander had na 4 holes de voorsprong gehalveerd tot 2-1 en dachten op hole 5 de wedstrijd op gelijke hoogte te brengen doordat ze met 3 slagen op de green 5 meter van de pin lagen terwijl Alwin een chip had uit de zeer hoge rough ongeveer 20 meter van de green. De chip belandde echter niet alleen op de green, maar ging rechtstreeks in de hole! In plaats van 2-2 dus een 3-1 voorsprong, die de tegenstander toch wel een mentale tik gaf.

Dat was te merken in de hole erna die Jacques en Alwin ook wonnen, dus 4-1 met nog drie holes te spelen. Op de volgende 2 holes werd de voorsprong door de Peelse teruggebracht tot 4-3 doordat wij twee putts van een meter niet konden verzilveren. Uiteindelijk werd de 9 hole gedeeld waardoor alle drie de dubbels zijn gewonnen en een mooie 15-7 overwinning bijgeschreven kon worden.

Volgende week spelen we bij Hoenshuis tegen Haviksoord 3, die ook alle wedstrijden tot nu toe hebben gewonnen.

Helaas missen we dan onze kopman Berno vanwege de meivakantie. Gelukkig zal Jo het team weer versterken maar het zou wel mooi zijn als de NGF rekening zou houden met de meivakantie!

Namens Heren 2 Zondag 27 holes

Alwin