Heren 2-18 ingedommeld

…. maar op tijd ontwaakt.

Als nummer 2 van onze poule togen we naar Golfclub De Dommel voor de strijd tegen nummer 1: Crossmoor.

In het clubhuis van deze 94-jarige club kwam de rooklucht ons tegemoet: de open haard joeg zijn vlammen in de schoorsteen; het was frisjes, behalve voor Stephan, die zich nog net had kunnen bedwingen een korte broek aan te trekken (hij heeft geen zwarte korte broek).

In het clubhuis werden we getrakteerd op scones, echte scones, waarbij een liter thee nodig is om door te spoelen; als je er van houdt zullen ze best lekker zijn. We wilden onze gastheren niet beledigen, dus offerde Stephan zich op.

De Dommel: een golfbaan met twee gezichten: de 12 prachtige bosbanen die 94 jaar oud zijn, met majestueuze bomen en een uitzonderlijk mooie hole 17 (Par 3) en de 6 banen die 8 jaar geleden zijn aangelegd. Deze holes 2 t/m 7 zijn van een mindere signatuur dan de oudere zusjes en ook minder boeiend. Bij De Dommel hebben ze een architect in de arm genomen om oud en nieuw wat meer in overeenstemming te brengen: een goed besluit.

Zoals gezegd: in het clubhuis was het warm, maar buiten kil. Zou het daar aan gelegen hebben, waren het de zenuwen of komt ons spel beter uit de verf op de ‘oude baan’?  We konden niet de schuld geven aan onze tegenstanders, want het niveauverschil was absoluut in ons voordeel.

De singles verliepen, behalve voor Jo en Stephan, dramatisch, met als resultaat een achterstand van 10-4 voor de start van de greensomes.

We waren ingedommeld………..

Maar …………….. op tijd ontwaakt.

Buiten ging de zon schijnen, het werd warm en wij ontwaakten uit onze winterslaap:  in de greensomes overklasten we onze gevreesde tegenstanders met 8-0.

Eind goed al goed: een ruime overwinning van 12-10 voor Heren 2-18, onder het mom van ‘een zesjes was vroeger ook ruim voldoende’.

De laatste wedstrijd komt er aan: aanstaande vrijdag naar Het Rijk van Nijmegen; daar wordt de strijd beslist tussen onze tegenstander De Peelse en Het Woold.

Voorzichtig hebben we met een dun potloodje (in een telefoon?) 10 juli al in onze agenda gezet: de dag waarop de kampioenen worden gehuldigd; maar met

hetzelfde gemak gummen dat weer uit.

Welke banen we volgende week in Nijmegen spelen? Dat weten we volgende week te vertellen: Zuid-Oost, Noord-Zuid, Oost-West?

Onduidelijkheid alom, dus dan heeft voorspelen ook geen nut.

Past goed bij het motto van Heren 2: we zien het wel.

En jullie horen het volgende week wel.

Heren 2-18 holes.