6 tinten blauw door de wol geverfd (de 6 J’s).

22 April een prachtige golfdag kondigt zich aan in de Limburgse heuvels op de baan van Wittem. Onze tegenstander is Haverleij. Vooraf aangeduid als onze sterkste tegenstander met handicaps vrijwel gelijkwaardig aan die van ons.

Werden wij als makke schapen naar de slachtbank geleid? Zouden wij geknipt en geschoren worden? Of was het juist andersom en speelden wij de rol van de schapenscheerder? Bij de Greensome ging het eigenlijk meteen in de eerste flight goed mis. Jo Vestjens en Jan v. der Vorst kregen er geen vat op. Geknipt en geschoren 0-2. Jan Vries en Jan Liebregts speelden niet goed de tegenstander stond 2 up met nog 3 holes te gaan, maar op hole 9 bleek de stress misschien net te groot voor de mannen van Haverleij, ze maakten een foutje en Jan en Jan profiteerden. 2-2.

In het restaurant bleek vervolgens dat Jac en (S)jaak, er geen gras over hadden laten groeien en hun tegenstander met duidelijke cijfers geknipt en geschoren hadden. Tussenstand 4-2 voor ’t Woold.

Er rest een simpele opdracht; 3 singles winnen en dan is de uitslag 10-8. Lijkt simpel. Als er eerst maar eens een schaapje over de dam is volgen er wel meer. En zo geschiedde (dachten we!). Jo speelde een voortreffelijke match en won met 6/4. Daarna Jan Vries met 6/5. Geknipt en geschoren dus! Effe wachten op de 3e winst en klaar zijn de 6 J’s. Maar het liep anders! Jan v. der Vorst stond 2 up met nog 3 te gaan en kreeg hem toch niet over de streep en verloor op hole 18. Jan Liebregts bleek zo’n zelfde lot beschoren ook op hole 18 verloren.

En toen we stonden te wachten bleek ook Jack v. der Vleuten op hole 18 zijn partij in te leveren. Samen dan maar stilletjes hopen op “good old” (S)Jaak. Flinke spanning zowel op als naast de baan. De Belgische kopman van het team uit den Bosch stond kennelijk ook onder forse druk want met een chip van zo’n 60 meter naar de green op hole 18 maakte hij een foutje en de door de wol geverfde (S)jaak profiteerde hier voortreffelijk van. Winst met 1/0 en dus een einduitslag van 10/8.

De titel ligt nu voor het grijpen en we hebben het in eigen hand. Maar… Onze laatste tegenstander van het Rijk van Nijmegen lijkt hetzelfde te willen dus dat wordt nog een lastig klusje. We hebben de schaapjes dus nog niet op het droge.

Eerst volgende week als gastheren spelen.

Namens Woold 2 al blatend, Jan Liebregts.