Heren 1 beleeft succesvolle voorbereiding op NGF Competitie

Eindelijk, we mogen weer! Inmiddels is het alweer 3 jaar geleden dat we met ons team aan de NGF Competitie deelnemen. Na een aantal succesvolle jaren in de 1e klasse werd door COVID-19 abrupt aan de handrem getrokken. Het gevolg was een competitie-loos seizoen en vorig jaar een interne competitie tegen andere teams van Het Woold. Super gezellig (én leuk dat we ook nog eens wonnen), maar het “echte werk” moest maar tot 2022 op zich laten wachten.

En zo zal het geschieden, want aankomende zondag 3 april mogen wij de NGF Competitie openen op Brunssummerheide, waar we in 2018 ook al eens bij ingedeeld waren. Onze poule bestaat dit jaar verder uit Hoenshuis (ook een oude bekende uit het jaar 2018), Het Rijk van Nijmegen (nieuw voor ons) en de Stippelberg (bekende “buurbaan”, maar nieuw als tegenstander).

Aan onze voorbereiding zal het niet liggen, ondanks dat we behoorlijk beperkt van start gingen in november. Wanneer het gehele team fulltime werkt of studeert is het toch knap lastig trainen als er na 17.00 uur niet gesport mag worden… Gelukkig duurde deze beperking maar een aantal weken en konden we al snel weer de draad oppakken. Deze winter hebben we de meeste trainingen gehad van Nick Goedhart en zijn we bij Rob Mouwen in het nieuwe puttingcenter geweest om daar het putten verder te perfectioneren. Dit samen met de wekelijkse training op dinsdagavond heeft gezorgd voor een gedegen voorbereiding en structurele teambuilding, onderdelen waar we erg veel waarde aan hechten. Verder hebben we een paar weken terug een oefenwedstrijd gespeeld tegen een team van De Haenen (Heren 1 27-holes/hoofdklasse) en met 17-1 gewonnen.

Deze trainingsstructuur hielp ons ook om als team te groeien met daarin onze nieuwste aanwinst Taylor Bidlot. Taylor is sinds 2021 lid op Het Woold en een speler met veel wedstrijdervaring. Een understatement om te zeggen dat we dus enorm blij met zijn inbreng zijn! Ook heeft onze garderobe een upgrade gekregen, namelijk een nieuwe polo’s met daarop het nieuwste Woold-logo verzorgd door sponsor Vendrig Transport/Liquid Solutions en Woold-mutsen verzorgd door sponsor Buiting & Hurkmans. We zullen er dit seizoen dus goed op staan!

Nu hoor ik u al denken: wat moeten jullie met die mutsen? Uiteraard zijn deze erg handig in de winterperiode, maar sinds deze week kan ik daar nog een reden aan toevoegen: ‘s ochtends starten wij om 9.00 uur en dus beginnen we al vroeg aan de warming-up. Het kan zomaar nog koud zijn… En laat dat nu nét de weersvoorspelling zijn voor aankomende zondag op Brunssummerheide. Dus Ben, nogmaals dank voor de warme mutsen!

Wat de omstandigheden ook zullen zijn: wij zijn er klaar voor én optimaal op voorbereid. Volgende week een update met daarin hoe het ons vergaan is.

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw