Heren 1 36-holes sluit competitie af met clean sweep

Op de dag dat de Rood-Witten in Eindhoven na 6 jaar eindelijk weer de kampioensschaal de lucht in mochten tillen, trokken wij richting St. Michielsgestel voor onze laatste competitiedag. Speelterrein: Golfclub de Dommel. Een fantastische baan, goed onderhouden, Brabantse gemoedelijkheid en een plek die bovenal golf “ademt”. Onze sparringpartner was de Peelse Golf, onze “buurtbaan” die bij winst degradatie konden ontlopen. Wij speelden helaas nergens meer voor, enkel de sportieve plicht.

Wie mijn vorige verslag heeft gelezen is natuurlijk erg benieuwd naar de uitslag, want door de captain werd een 18-0 geëist om dit seizoen goed af te sluiten. Het was daarbij nog even de vraag of we wel een compleet team hadden, aangezien Rens V. de hele week ziek op bed lag. Gelukkig voor ons kon hij zaterdagmiddag na een korte check de beslissing maken om “gewoon” mee te gaan.

Eens kijken of de dubbels deze week beter zouden gaan dan vorige week. Voor die foursomes wel eens heeft gespeeld weet hoe lastig het kan zijn om je ritme te vinden bij het om de beurt slaan. Maar: het liep behoorlijk! Het regende birdies, vooral achterin bij Ted & Rens S., die er 6 maakten in 15 holes tijd, en voorin speelden Stijn & Jules zelfs onder par. Iedereen won ruim en daarom konden we op tijd gaan lunchen en daarna op het terras genieten van heerlijk lenteweer. Tussenstand: 6-0.

Tegen half 2 begonnen we aan de singles en ook daarin was het al snel duidelijk dat dit een grote uitslag zou gaan worden. Wederom won iedereen ruim en met goede scores. Alleen Stijn moest tot hole 18 om zijn partij te winnen en daardoor was de “clean sweep” bereikt: 18-0. En dat was nog niet alles, want tijdens de singles sloeg Rens V. een hole-in-one op hole 5!!! Hij trakteerde ons dus ook nog eens op heerlijke champagne na de ronde.

Achter ons bleek Brunssummerheide niet zomaar kampioen te worden. Zij verloren namelijk met 10-8 van Rijk van Margraten en eindigden daardoor in punten gelijk met ons & Margraten. Alleen hun doelsaldo was ietsjes beter, dus achter bleken we 6 punten tekort te komen voor de titel. Jammer, maar wederom voor ons de bevestiging dat we als team blijven groeien, het niveau stijgt en we steeds dichterbij een mogelijk kampioenschap in de Eerste Klasse komen.

Mijn complimenten gaan daarom uit naar alle spelers voor de geweldige team effort die is geleverd: Ties (Stijn), Ben (Jules), Chippy (Taylor), Bronz (Nick), Penske (Rens V.) & Tess (Ted), dank voor een mooie competitie.

‘s Avonds trokken we nog kort richting Asten, waar we met de kampioenen van Heren 2 36-holes nog een afsluitend drankje deden om hun titel te vieren. Een TOP prestatie van dit nieuwe team en ze hebben als team volledig bewezen een goede aanvulling te zijn voor onze club.

Gelukkig belanden we na deze weken niet het beruchte “zwarte gat”, want zaterdag staat de volgende Maandbeker op het programma. Ook start volgende week de Summer Tour, kunnen leden zich inschrijven voor de Woold PAR-3 Contest, zijn de Clubkampioenschappen Matchplay (poulefase) in volle gang en spelen we eind volgende maand de Clubkampioenschappen Strokeplay. Er beloven dus nog een boel mooie rondes aan te komen met even zoveel anekdotes. Alleen dan met één verschil: als tegenstanders van elkaar i.p.v. teamgenoten. Amusement!


Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw