HANDICARTCOMMISSIE

Jan van Grotel sr.

Jan van Grotel sr.

Voorzitter
Marie-José Swart

Marie-José Swart

Secretaris
Dolly Veldman

Dolly Veldman

Consul

Deze commissie biedt hulp bij en verstrekt praktische informatie over het aanvragen van een gebruikerskaart van de Stichting Handicart. Bovendien werft de commissie donateurs voor de Stichting Handicart en organiseert zij, samen met de evenementencommissie, jaarlijks een Handicart-wedstrijd. De winnaars hiervan zijn gerechtigd mee te doen aan de regionale Handicart-wedstrijden en de winnaars daarvan aan de landelijke Handicart-wedstrijd die in het najaar wordt gespeeld.

Algemene informatie over de Stichting Handicart:

De Stichting Handicart is in 1986 opgericht, met als doelstelling: tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen. Dit kan omdat u wegens fysiek ongemak moeilijk ter been bent of omdat u ouder bent geworden en niet meer in staat bent 18 holes te lopen. Met een gebruikerskaart van de Stichting Handicart kunt u voor een gering bedrag een buggy gebruiken.

Hoe vraag ik een gebruikerskaart aan?

De formulieren voor het aanvragen van een gebruikerskaart kunt u downloaden via www.handicart.nl. Dit setje bestaat uit 3 formulieren: A, B en C, samen met een retourenvelop.

In formulier A worden een aantal zaken uitgelegd. Formulier B dient u in te vullen en te laten ondertekenen door uw arts of huisarts. Bij een permanente gebruikerskaart moet u een pasfoto meesturen. Het jaarlijks vervaardigen van uw gebruikerskaart wordt door de Stichting Handicart verzorgd en kost € 10,- per jaar. Daarnaast wordt van de gebruikers van de Handicarts verwacht dat zij een jaarlijkse donatie doen aan de Stichting Vrienden van Handicart, zoals op de achterzijde van formulier A wordt uitgelegd. Hiervoor dient formulier C te worden ingevuld en ondertekend.

De formulieren B en C worden samen met de pasfoto en de retourenvelop uit het setje, ingeleverd bij of opgestuurd naar, de clubconsul: Dolly Veldman, Heerbaan 65, 5721 LR Asten. Deze zorgt na controle en ondertekening voor het versturen van de formulieren naar de Stichting Handicart. Na ontvangst van uw aanvraag wordt uw gebruikerskaart na ongeveer 3 weken thuis gestuurd. Terwijl uw aanvraag in behandeling is kunt u al gebruik maken van het gereduceerde tarief om een buggy te huren.

De gebruikerskaart is alleen geldig in Nederland bij golfclubs die met de Stichting Handicart een overeenkomst hebben gesloten.


Heeft u verder nog vragen over Stichting Handicart of over het aanvragen van een gebruikerskaart? Dan kunt u contact opnemen met voorzitter Jan van Grotel sr. via janvangrotel@gmail.com.