Gouden Jeugdgolfkamp

Ook deze week vindt een door Rob Mouwen en zijn team georganiseerd jeugdgolfkamp plaats op en rondom Golfbaan het Woold. Maar dit jeugdgolfkamp is anders dan normaal. Het is namelijk de 50e keer dat het jeugdgolfkamp plaatsvindt. En dat is toch echt wel een prestatie om even bij stil te staan.

Initiatiefnemer Rob Mouwen hinkte bij het organiseren van de eerste jeugdgolfkampen op twee gedachten. ‘Allereerst was ik op zoek naar een manier om in contact te komen met jonge getalenteerde golf(st)ers’. ‘ De golfsport dreigt te vergrijzen en het is aan de gehele branche om daar iets aan te doen’. ‘ We moesten en moeten ervoor zorgen dat de jeugd enthousiast blijft en golft!’

Spelplezier

Rob vervolgt zijn betoog. ‘De jeugd geïnteresseerd houden én beter laten golfen kun je alleen als je ze op een leuke en gevarieerde manier laat kennismaken met de golfsport. Het werd bij de golfkampen al snel duidelijk dat 10 uur theorie, 20 uur trainen en vier grote banen lopen in een week niet de manier was om dat te bereiken’. ‘ We zijn al snel op zoek gegaan naar een gevarieerd programma, waarin hard werken, trainen en samen ongelofelijk veel lol hebben elkaar afwisselen’.

Ideale setting

Je kunt wel een Jeugdgolfkamp willen organiseren, maar de omstandigheden en faciliteiten moeten ook van dien aard zijn dat een en ander mogelijk is. De doelgroep heeft geen rijbewijs en wil graag golfen in plaats van in de bus zitten. Het Woold heeft niet alleen de beschikking over twee banen, maar ook over uitstekende oefenfaciliteiten die tijdens de jeugdgolfkampen gebruikt kunnen worden. Rob roemt in dit kader de samenwerking (vanaf het eerste golfkamp) met Gasterij Het Woold, waar óp het terrein 20 kinderen inclusief hun begeleiders veilig en comfortabel kunnen verblijven.

Jubilarissen 

In de eerste jaren werd volop gesleuteld om de jeugdgolfkampen steeds beter te maken. ‘Maximale kennisoverdracht, op een leuke manier, in een veilige omgeving, dat is waar het om draait’, aldus Rob. ‘Onze deelnemers moeten een fantastische week bij ons hebben én beter gaan golfen!’. 

En in de praktijk bleek al snel dat aan beide doelstellingen voldaan werd. Deelnemers gingen beter spelen en kwamen steeds vaker terug. Er is inmiddels een gestaag groeiende lijst met daarop de namen van de ‘jubilarissen’. Zij kwamen vijf, of soms al vaker terug ‘op kamp’, omdat het zo leuk was en ze nóg beter wilden worden. 

Topgolfkamp

Omdat de groepen divers zijn qua leeftijdsopbouw en spelniveau, en je ook de (steeds beter wordende) deelnemers wilt blijven prikkelen, is er sinds enige jaren ook het Topgolfkamp voor gevorderde jeugdgolfers. Onder het motto ‘Golf Only’, tenminste 81 holes en 15 uur training in een week, worden de deelnemers door de pro’s begeleid en gaan ze beter spelen. Daarbij wordt ook intensief gebruik gemaakt van trackinganalyse van de swing, de putts en de overige hulpmiddelen in het fonkelnieuwe putting-center dat medio 2021 geopend werd op het golfcomplex. 

Op naar de 100?

Rob glimlacht als we hem de vraag stellen of we onderweg zijn naar het honderdste golfkamp. ‘De jeugdgolfkampen zijn boven alles een team-effort’, ‘zonder mijn collega’s, begeleiders, het team van Het Woold en Jacqueline van de gasterij waren we nooit zover gekomen’. ‘Zolang we er samen aan blijven werken om de kampen goed en beter te maken heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt!’

Namens iedereen op het Woold gefeliciteerd!